Beyonce Konwles

Beyonce Konwles
Godine 2003. izdala je debitanski album "Dangerously in Love" koji je postigao veliki uspjeh, a 2004. godine nagrađena je s pet Grammyja. Nakon raspada Destiny′s Childa 2005. godine nastavlja nizati uspjehe kao solo izvođačica. Njezin treći album "I Am… Sasha Fierce", objavljen u studenom 2008. godine imao je pet singlova na prvom mjestu Hot 100 ljestvice čime je postala jedna od dvije pjevačice s najviše takvih singlova. Također je pjevačica s najvećim brojem uzastopnih tjedana na prvom mjestu s ukupno 37 tjedana na prvom mjestu.
Godine 2009. Forbes ju je uvrstio na četvrto mjesto popisa 100 najmoćnijih i najutjecajnijih slavnih osoba te na treće mjesto popisa glazbenika s najvećim prihodima i na prvo mjesto najbolje plaćenih slavnih osoba ispod 30 godina. Te iste godine časopis Billboard proglasio ju je ženom godine. Tijekom svoje dosadašnje karijere promovirala je brandove kao što su Pepsi, Tommy Hilfiger, Armani i L 'Oréal.

Beyonce Knowles rođena je u Houstonu, Teksasu 4. rujna 1981. godine u obitelji gdje joj je otac radio kao prodavač medicinske opreme, a majka Tina kao modni i frizerski stilist. Ime je dobila po majčinom djevojačkom prezimenu, kako bi se spriječilo izumiranje tog imena. Kao djevojčica je bila strašno stidljiva no nakon što je počela nastupati već u osnovnoj školi, pobjedila je strah i polako sve više zanimanja počela pokazivati za glazbu.

S osam godina upoznaje LaTaviu Roberson s kojom zajedno osniva bend Girls Tyme koji sadrži čest članova i izvodi hip-hop ples. Od samog početka benda s njom je i njezina prijateljica Kelly Rowland s kojom je i danas u prijateljskim odnosima. Poznato je kako je otac od Beyonce počeo raditi kao menadžer grupe da bi se na kraju uspjela probiti i postati Destiny′s Child.

Osim što je poznata kao uspješna pjevačica, Beyonce je više puta tijekom svoje karijere pokazala kako je socijalno osviještena i kako vodi računa o onima koji su bespomoćni i koji se ne mogu brinuti sami o sebi. Naime zajedno s Kelly Rowland osnovala je zakladu Survivor Foundation za pomoć žrtvama uragana Katrina.

Slične biografije