Biografije slavnih

 • Coco Chanel

  Coco Chanel

  Chanel je danas prije svega cijenjeno ime u modnom svijetu, za koje znaju praktički svi, pa i oni koji možda ne drže toliko do svijeta visoke mode. Coco Chanel poznata je francuska modna kreatorica te pionirka u svijetu mode. Poznato je da se Coco smatra najznačajnijom osobom modnog dizajna u 20. stoljeću.

 • Conan O′Brien

  Conan O′Brien

  Conan O′Brien poznati je američki televizijski voditelj, komičar, pisac, producent i izvođač. Od studenog 2010. godine domaćin je "Conana" poznate kasnonoćne emisije koja se emitira na američkoj kabelskoj televiziji TBS. Tijekom svoje dosadašnje karijere napravio je puno toga toga, a dok je studirao bio je predsjednik Harvard Lampoona te je isto tako bio pisac za niz skica na fakulteta. Nekad su to bile skice i za vijesti.

 • Craig Venter

  Craig Venter

  Svakako jedna od onih osoba koji izaziva oštre rasprave gdje god se pojavi, a takav je i Craig Venter, poznati znanstvenik koji je započeo utrku za ljudskim genomom, gdje je posve neočekivano u sobi punoj velikih umova i straživača izjavio kako mogu odmah odustati te kako će on i njegova tvrtka završiti posao.

 • Dalaj Lama

  Dalaj Lama

  Vjerojatno ne postoji osoba koja nije čula za Dalaj Lamu, ali je pitanje koliko vas zapravo zna što to znači i što zapravo predstavlja takva osoba za jedan narod. Naime Dalaj Lama je zapravo titular poglavara žute sekte tibetanskog budizma, što na mongolskom jeziku znači "ocean", a lama je isto što i na sanskrtskom guru.

 • Damir Kajin

  Damir Kajin

  Damir Kajin zasigurno ulazi u onu kategoriju osoa za koje ne možemo reći kako su dosadne i obične. Naime radi se o hrvatskom političaru koji je više puta došao pod povećala kao najglasniji u saboru, kada je trebalo prigovarati, odnosno suprostavljati se vladajućima.

 • Damir Polančec

  Damir Polančec

  Damir Polančec je u zadnje vrijeme pored bivšeg premijera bio zasigurno jedna od najspominjanijih osoba, koja je punila novinske stupce zbog raznih skandala koji su mu se stavljali na leđa. Damir Polančec poznat je kao hrvatski političar, bivši potpresjednik Vlade Republike Hrvatske te ministar gospodarstva, rada i poduzetništva u vladama premijera Sanadera i premijerke Kosor.

 • Daniel Defoe

  Daniel Defoe

  Daniel Defoe ostao je poznat kao engleski pisac i novinar koji je postao poznat kao pisac u vrijeme prvih novella na engleskom jeziku. Njegov najpoznatiji roman ostao je "Robinson Crusoe" koji je svoju radnju temeljio na čovjeku koji je jedini preživio brodolom, te nakon toga stigao na pusti otok. Pretpostavlja se kako je inspiraciju za roman dobio na temelju stvarnog događaja o Alexanderu Selkirku.