Biografije slavnih

 • Franz Schubert

  Franz Schubert

  Franz Peter Schubert rođen je u Beču 31. siječnja 1797. godine kao četvrti sin Franza Theodora Schuberta učitelja i Elizabeth Vietz domaćice iz Beča.

 • Franjo Tuđman

  Franjo Tuđman

  Poznat kao prvi predsjednik HDZ-a i republike Hrvatske, Franjo Tuđman ušao je u povijesne udžbenike o kojem će sva djeca učiti. Kroz svoj dugogodišnji položaj na vlasti izazvao je brojne polemike ne smao unutar Hrvatske, nego i šire, no ono što se mora priznati, radilo se o osobi koju ćemo uvijek vezati uz početke naše države.

 • Freddie Mercury

  Freddie Mercury

  Jedan od najvećih pjevača koji je nekada živio i pjevao zasigurno je Freddie Mercury, kojeg smo svi zapamtili po osebujnom glasu i isto tako načinu pjevanja, nastupu i naravno pjesmama. Freddie Mercury će zasigurno ući na listu najpopularnijih i najutjecajnijih ljudi koji su nekada živjeli i tako obogaćivali ne samo svoj život nego i život svih nas ostalih.

 • Friedrich Nietzsche

  Friedrich Nietzsche

  Friedrich Nietzsche poznati je njemački filozof, pjesnik, skladatelj i prije svega filolog koji je svojim stavovima i načinom razmišljanja postao jedan od najprovokativnijih i najutjecajnijih mislilaca 19. stoljeća.

 • Friedrich Schiller

  Friedrich Schiller

  Friedrich Schiller ostao je poznat kao njemački književnik koji je slovio kao najznačajniji predstavnik Weimarske klasike. Radi se zaista o velikom stavraocu koji je svoj život obilježio velikim djelima u kojima mi danas možemo uživati. Naime napisao je velik broj drama od kojih treba izdvojiti: "Razbojnike", "Spletku i ljubav", "Turandot", "Mesinsku nevjestu" te "Demetrije".

 • Gabriel Batistuta

  Gabriel Batistuta

  Gabriel Omar Batistuta, prozvan Batigol, bivši je profesionalni nogometaš koji je većinu svoje karijere proveo u nogometnom klubu poznatijem kao Fiorentina u Italji, gdje je bio deseti najbolji strijelac svih vremena u talijanskoj ligi serije A sa 184 gola u 318 utakmica.

 • Galileo Galilei

  Galileo Galilei

  Jedan od najvećih znanstvenika koji je nekad živio i svojim idejama obogatio sve nas koji smo došli puno kasnije. Naime radi se o talijanskom matematičaru, fizičaru i astronomu koji je izradio poznati teleskop s uvećanjem od 30x te isto tako postavio temelje klasične fizike i još mnogo toga. Kao što vidimo radi se o velikoj osobi koja se danas nalazi u elitnom društvu najvećih stručnjaka koji su ikada živjeli.