Biografije slavnih

 • Gary Cooper

  Gary Cooper

  Gary Cooper jedan je od onih glumaca koji su svojim izvrsnim glumačkim prezentacijama na malim i velikim ekranima postavili zaista visoke ljestvice za sve one koji su kasnije dolazili. Jednostavno se radi o vrhunskom glumcu koji je glumio praktički sve do svoje smrti.

 • George Clooney

  George Clooney

  George Clooney poznat je prije svega kao veliki zavodnik, šarmer i vječiti neženja koji žene diljem svijeta ostavlja bez daha. Radi se naravno o američkom glumcu, redatelju, scenaristu i producentu koji se okitio s dva Oscara i dva Zlatna globusa.

 • George Gershwin

  George Gershwin

  Kad govorimo o velikim umjetnicima koji su svojim stvaralaštvom ostavili veliki trag u današnjem svijetu, tada u taj klub zasigurno ulazi i George Gershwin, poznati američki skladatelj, koji je svoju popularnost najviše stekao zahvaljujući tome što je skladao zabavnu i plesnu glazbu.

 • George Lucas

  George Lucas

  George Lucas jedan je od najpoznatijih redatelja današnjice koji je svoja najveća ostvarenja imao tijekom dvadesetog i početkom 21. stoljeća. Naime radi se o čovjeku koji nas je na neki način upoznao s čuvenom “space operom” kada se odlučio na snimanje sage koja je okupila brojne obožavatelje diljem svijeta.

 • George Orwell

  George Orwell

  George Orwell još je jedan od pisaca koji je svojim djelima ostavio trag u današnjem svijetu. Radi se o engleskom piscu i novinaru koji je u jednom svom djelu upotrijebio pridjev "orvelijanski" za opis mehanizma kontrole misli od strane države i tome unio nešto posve novo dotada.

 • George Soros

  George Soros

  George Soros poznati je mađarski milijarder, investitor i filantrop koji je sam zaradio 1,1 bilion američkih dolara od najvećeg posla sklopljenog u 1992. godini. Osim njegovog velikog posla, Soros je poznat kao velikodušna osoba za koju je poznato kako je davao svake godine milijune dolara za nemoćne, siromašne i prije svega ugrožene.

 • George Washington

  George Washington

  Jedna od najznačajnijih osoba američke povijesti koja je svojim djelovanjem zauzela posebno mjesto u američkoj povijesti, zasigurno je George Washington poznat kao prvi američki predsjednik koji nije poznat samo amerikancima nego i šire.