Conan O′Brien

Conan O′Brien
Conan O′Brien rođen je 18. travnja 1963. godine u Brooklinu, predgrađu Bostona u obitelji poznatog liječnika epidemiologa i profesora medicine na Harvardu te majke Ruth, koja je je bila odvjetnik i ujedno partner u tvrtki Boston Ropes & Gray. O′Brien je rođen kao treće od šestero djece.
Što se tiče školovanja, završio je srednju školu gdje je neko vrijeme bio aktivan kao urednik školskih novina. Na svojoj zadnjoj godini u školi, osvojio je Nacionalno vijeće nastavnika engleskog jezika svojim kratkim pričama. Kasnije se uspio upisati na Harvard gdje je boravio u poznatom domu Holworthy. Tada je bio koncentriran na povijest i književnost. Tijekom studiranja pisao je za Harvard Lampoon magazin.

Nakon što je završio fakultet preselio se u Los Angeles kako bi se pridružio ekipi HBO-a u pisanju, pa čak i vijesti. U siječnju 1988. godine izvršni producent Saturday Night Live angažirao je O′Briena kao pisca, a tijekom tri godine napisao je mnogo toga. Nakon što je neko vrijeme boravio u Los Angelesu seli u Chicago kako bi nastavio raditi svoj posao u suradnji s Jeffom Garlinom s kojim je ujedno dijelio i stan. Potvrda njihove velike nadarenosti bila je 1989. godina kada su dobili nagradu Emmy za najbolje pisce u komediji.

Od 1991. do 1993. bio je scenarist i producent za poznatu seriju “The Simpsons”, gdje je čak bio pisac za četiri episode, a tu trebamo navesti episode kao što su “Marge vs Monorail”, “Homer Goes to College” i “Treehouse of Horor IV”. Bio je također aktivan producent tijekom 4 i 5 sezone. Radilo se o prije svega zabavnom dijelu života gdje je imao priliku biti dio jednog od najpopularnijih crtića koji su ikada bili prikazani.

Što se tiče njegovog privatnog dijela života, tijekom snimanja za Late Night Shoe, upoznao je Ann Powel. Nakon 18 mjeseci hodanja vjenčali su se u rodnom Seattleu. Danas imaju kćer Neve i sina Becketta.