George Clooney

George Clooney
Osim svojih velikih filmskih dostignuća dokazao se i na drugim životnim poljima, a to se najviše moglo primjetiti kada je 31. siječnja 2008. godine postao mirovni veleposlanik Ujedinjenih naroda.
Do sada je odradio velik broj filmova, odnosno uloga, gdje možemo ubrojiti filmove kao što je "Mirotvorac", "Tanka crvena linija", "Daleko od očiju", "Tri kralja", "Oceanovih jedanaest", odnosno sva tri filma. Zatim "Tko je ovdje lud", "Razvedi me, zavedi me", "Michael Clayton", "Syriana", "Laku noć i sretno" te mnogi drugi flmovi u kojima je ostvario zapažene uloge.

George Clooney rođen je 6. svibnja 1961. godine u Lexingtonu u Kentuckyju u obitelji gdje mu je majka bila poznata kao bivša misica, dok je otac radio kao novinar na mreži American Movie Classics. George ima i stariju sestru, a ne trebamo izostaviti činjenicu kako je u rodbinskoj vezi s Miguelom i Rafaelom Ferrerom, sinovima njegove tetke, pjevačice Rosemary Clooney i glumca Josea Ferrera.

Što se tiče njegovog školovanja ne možemo reći kako je bilo nekih velikih rezultata, osim što je bio poznat u sportskim aktivnostima koje su se odnosile na bejzbol i hokej. Dok je još pohađao srednju školu, otkrio je kako ima veliki talent za glumu i tada ga je najviše počelo privlačiti kazalište. Od tog je trenutka sve u njegovom životu krenulo u tom smjeru.

Svoju prvu veću ulogu ostvario je u televizijskoj medicinskoj seriji "E/R", koju ne treba miješati s "Hitnom službom" u kojoj je Clooney nastupio deset godina kasnije. Pored toga glumio je u seriji "Životne činjenice", u seriji "Zlatne djevojke" te "Roseanne". "Hitna služba" bila je početak njegove zvjezdane karijere.

Možemo reći kako su serije bile početak, a paralelno dok je glumio u brojnim serijama počeo se pojavljivati u raznim filmovima nakon čega je postao jedan od najpoznatijih glumaca u Holywoodu. Osim što je poznat kao velika filmska zvijezda, isto je tako poznat i kao veliki zavodnik. U braku je bio jednom i to s glumicom Talijom Balsam od 1989. do 1993 nakon čega je izjavio kako se nikad neće oženiti niti imati djecu.