Gwen Stefani

Gwen Stefani
S njega su objavljeni singlovi "Just a Girl", "Spiderwebs" te "Don′t Speak". Album je prodan preko milijun primjeraka diljem svijeta. Nakon što je svoju svjetsku slavu započela s "No Doubt", okrenula se lansiranju samostalnog albuma "Love. Angel. Music. Baby". Album je bio inspiriran glazbom osamdesetih godina, a postigao je velik uspjeh diljem svijeta. Album je prodan u preko milijun primjeraka.
Njezin drugi samostalni album "The Sweet Escape" lansirao je singlove "Wind It Up" te "The Sweet Escape", a uključujući njezin rad s bendom, Stefani je prodala preko 40 milijuna albuma širom svijeta.

Kao što smo rekli na početku radi se o svestranoj umjetnici. Naime 2003. godine Stefani se odlučila okušati u modnom svijetu kao modna dizajnerica, kada je iste te godine lanisrala svoju prvu liniju odjeće L.A.M.B koju je dopunila s kolekcijom Harajuku Lovers iz 2005. godine.

Gwen Stefani rođena je 3. listopada 1969. godine kao Gwen Renee Stefani u Fullertonu, Kaliforniji. Odrasla je u rimokatoličkom okruženju, a što se tiče školovanja pohađala je Srednju školu Loara. Budući da je velik dio žena iz njezine obitelji bilo poznato zbog posla krojačica, nije ni čudno što je Gwen kasnije pokazala želju da se iskaže i na tom području.

Što se tiče glazbe, ljubav prema njoj u Gweninom je životu uvijek bila prisutna, a u početku su to uglavnom bili mjuzikli koji su Gwen ispunjavali srećom. Danas je u sretnom braku s britanskim grunge glazbenikom Gavinom Rossdaleom s kojim ima dva sina: Kingstona Jamesa McGregora Rossdalea te Zumu Nestu Rocka Rossdalea.