Nina Badrić

Nina Badrić
Njezin glazbeni uspjeh temelji se prije svega na Dini Dvorniku koji ju je slučajno čuo dok je pjevušila radeći u jednom butiku kad je zatražio da otpjeva istu pjesmu samo bez pratnje.
Od tada do danas napravila je puno, a koliko je zahvalna Dini pokazuju i njezine izjave kojima je potvrđivala kako je on oduvijek bio njezina glazbena ikona ne samo zbog pjesama, nego zato što ju je naučio da bude svoja, a Nina je baš to danas, posebna, jedinstvena. Pjevačica koja se zaista ne samo probila već i postavila određene standarde svima ostalima koji tek dolaze.

Ono što je kod nje tako posebno je što ima volju da pomogne drugima, krasi je jedna dobra karakteristika, a to da je izrazita ljubaznost prema svima i da dobre savjete itekako ne štedi nego ih nastoji udijeliti što više kako bi drugima olakšala put do onog što žele, čemu teže.

Svoju pozitivnost najviše je pokazala u nedavnoj emisiji koja je počela sa prikazivanjem prije godinu dana i koja nastoji otkriti novi talent u Hrvatskoj. Tu se najbolje moglo vidjeti koliko je voljna i željna pomoći drugima.

Nina Badrić rodila se 4. srpnja 1972. godine u Zgarebu. U glazbene vode ulazi već u svojoj 9 godini kada počinje pjevati u dječjem zboru “Zvjezdice”, gdje su zaista nasupala samo djeca sa izvrsnim vokalnim sposobnostima, dakle već od ranog djetinjstva pokazala je kako će postati pjevačica.

Nakon zvjezdica počinje sa pjevanjem kao prateći vokal Parnom Valjku, Prljavom kazalištu itd.
Njezina svakako odskočna daska je onaj trenutak kad ju je primjetio pokojni Dino Dvornik, nakon kojeg je ubrzo uslijedio prvi nastup na Croviziji gdje je pobijedila sa pjesmom “Ostavljam te”, nakon čega slijede “Godine nestvarne”, nakon toga njezina karijera kreće uzlaznom putanjom.

U svojoj dosadašnjoj karijeri imala je puno hitova i ono što je najbolje trudila se koliko je to god moguće držati svoj privatni život udaljen od očiju javnosti, što joj je i uspijevalo, jer ako malo bolje pogledate ne pamtimo neke veće skandale u njezinoj karijeri osim što se zamalo razvela od svog supruga, a opet takve se stvari događaju.

Nina je zasigurno postavila temelje na našoj glazbenoj sceni i postala osoba čije je mišljenje danas bitno, koje se uvažava. Postala je osoba prema kojoj mnogi osječaju poštovanje najviše zbog toga što je kroz dugi niz godina koliko je na sceni naučila puno o glazbi i o tome kako opstati u svijetu gdje ima puno nemilosrdnih i gdje se morate boriti s konkurencijom tako da budete drugačiji, jedinstveni, a njoj je to zaista pošlo za rukom.

Slične biografije