Ringo Starr

Ringo Starr
Richard Starkey Jr. rođen je 7. srpnja 1940. godine u Liverpoolu u obitelji roditelja Elsie i Richarda Starkes koji su se razveli kada je Ringu bilo samo tri godine nakon čega se njegova majka udala za Harry Gravesa koji je zaslužan za Ringov glazbeni smjer. Dakle što se tiče njegove velike glazbene karijere koja je uslijedila kasnije, jedan od najzaslužnijih je svakako Harry koji je znao prepoznati pravi talent.
Osim razvoda roditelja koji je isto tako uslijedio kao šok, Ringo je kao mali imao i drugih problema, a pritom mislimo na to koliko je često bio bolestan. Naime sa samo šest godina imao je apendicitis čije su komplikacije izazvale desetotjednu komu tako da se u bolnici zadržao skoro godinu dana.

Osim apendicitisa sa trinaest godina dobio je prehladu koja se razvila u pleuritis od kojeg je dobio plućne komplikacije zbog čega je u bolnici proveo dvije godine. U svom je djetinjstvu skupio skoro 12 operacija, a zbog velikih zdravstvenih problema razvio je alergije i preosjetljivost na hranu.

Kao što možemo vidjeti Ringo nije imao nimalo lako djetinjstvo, možemo slobodno reći kako je više vremena proveo u bolnici nego kod kuće. Sva sreća pa se to nije odrazilo na njegov kasniji život gdje će doći do velikih trenutaka koji su mu uvelike obilježili život i to naravno u pozitivnom smjeru.

Dosta rano u svom životu pokazao je kako ima talent za umjetnost, odnosno glumu i glazbu, zbog čega je sa svega 15 godina napustio školu. Tada je jedva znao čitati i pisati, no to ga nije spriječilo da se pridruži bendu poznatijem kao "Rory Storm and the Hurricanes". Upravo zahvaljujući tom bendu Ringo je upoznao Beatlese s kojima je službeno zasvirao 18. kolovoza 1962. godine.

Poznato je kako je Ringo pjevao u mnogim pjesmama Beatlesa kao što su "Yellow Submarine" te "Little Help From My Friends". Također je napisao pjesme "Don′t Pass Me By" i "Octopus Garden".

Slične biografije