Alec Baldwin

Alec Baldwin

Od tada je glumio glavne i sporedne uloge u filmovima kao što je "Beetlejuice", "Lov na Crveni oktobar", "Thomas i čarobna željeznica", "Final Fanatsy", "Avijator". Njegova uloga u filmu "Cooler" donijela mu je nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca. Dosada je dobio dva Emmyja, tri Zlatna globusa te šest nagrada Screen Actors za svoj rad na poznatom sitcomu NBC kuće.

Alec Bladwin rođen je 13. travnja 1958. godine na Long Islandu, New Yorku, u obitelji Carolyn Newcomb i Alexandera Rae Baldwina, koji je radio kao učitelj na školi povijesti i društvenih znanosti. Alec ima tri mlađa brata, Daniela, Wiliama i Stephena Baldwina koji su također poznati glumci. Pored njih Alec ima još dvije setre, Beth Baldwin i Jane Baldwin.

Što se tiče školovanja, pohađao je Srednju školu Alfred G. Berner u mjestu Massapequa, gdje je igrao nogomet pod vodstvom trenera Boba Reifsnydera. Nakon srednje škole Alec je upisao fakultet na Sveučilištu George Washington nakon čega se prebacio na NYU, na studij glume kod poznatog učitelja Leeja Strasberga.

Alec je svoj prvi nastup zabilježio na Broadwayu 1988. godine. Najpoznatija uloga bila je ona u predstavi "Tramvaj zvan čežnja", gdje mu je odlična gluma donijela nagradu Tony za najboljeg glumca. Vrlo brzo uslijedile su uloge na televiziji u brojnim serijama za što je isto dobio nagrade, a nedugo nakon njegovog proboja na TV, usljedile su prve uloge na filmovima od kojih zasigurno treba izdvojiti ulogu u filmu "Zauvijek Lulu".

Što se tiče njegovog privatnog života, 1990. godine upoznao je svoju buduću suprugu, glumicu Kim Basinger kada su zajedno glumili u filmu "The Marrying Man". Vjenčali su se 1993. godine i dobili kćer svega dvije godine nakon vjenčanja. Nažalost u siječnju 2001. podnijeli su zahtjev za razvod braka, koji je završen u veljači 2002. godine. Od ožujka 2011. u vezi je s Hilari Tom instruktoricom Yoge.
U kolovozu 2011. prodao je svoj dom na Upper West Sideu i preselio se u SoHo.

Slične biografije