Aaron Spelling

Aaron Spelling

Naravno pričamo o američkom filmskom i televizijskom producentu koji drži rekord kao najprofitabilniji svjetski televizijski producent ikada.

Među njegove uspješne produkcije svakako treba navesti: "Zane Grey", "Beverly Hills 90210", "Melrose Place", "Starsky i Hutch", "Čarobnice", "The Rookies", "Charlijevi anđeli", "The Love Boat", "Dinastija", "Twin Peaks", "U sedmom nebu", "S.W.A.T" i "Sunset Beach". Kao što možemo primjetiti nije se nikada držao istih priča nego je nastojao komninirati i druga područja te tako privući velik i raznovrstan broj gledatelja.

Aaron Spelling rodio se u Dallasu 22. travnja 1923. godine u Teksasu, u obitelji poljskih imigranata. Pohađao je Srednju školu Forest Avenue, a nakon odsluženja vojnog roka upisao se na Sveulilište Southern Methodist, gdje je diplomirao 1949. godine. Samo četri godine kasnije oženio se s glumicom Carolyn Jones s kojom počinje živjeti u Kaliforniji.

Što se tiče njegove karijere, svoj je prvi scenarij prodao kazalištu "Jane Wyman Theater", a prvi pravi uspjeh bila je televizijska serija "The Mod Squad", nakon čega je potpisao 14 televizijskih produkcija. U tom je periodu došlo do velikih promjena u njegovom životu. Naime rastao se od svoje prve supruge i oženio s Carol Jean Marer, koja je kasnije preuzela ima Candy Spelling.

S Candy je dobio dvoje djece,Victoriu Davey Spelling te Randalla Gene Spellinga koji su se na glumačku scenu uspjeli probiti zahvaljujući seriji Beverly Hills. Naime često su se znali pojavljivati i u očevim drugim produkcijama. Možemo reći kako su svoju karijeru gradili zahvaljujući najviše svom ocu.

Nažalost 2001. godine Spellingu je dijagnosticiran rak glasnica, a 2006. godine protiv njega je optužbu digla medicinska sestra koja ga je optužila za seksualno napastovanje. Te iste godine doživio je moždani udar, nakon čega je 23. lipnja 2006. umro.

Slične biografije