Halle Berry

Halle Berry
Halle Berry danas je jedina žena afroameričkog podrijetla koja je osvojila Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice. Pored toga ona je jedna od najbolje plaćenih glumica u Hollywoodu, a u srpnju 2007. godine dospjela je na vrh popisa bogatih četrdesetogodišnjih poznatih žena magazina "In Touch".
Halle Berry rođena je 14. kolovoza 1966. godine kao kći engleskinje Judith Ann Hawkins, porijeklom iz Liverpoola te Jeromea Jessea Berryja, afroamerikanca. Nažalost roditelji su joj se razveli dok je imala samo četiri godine, stoga ju je odgojala uglavnom njezina majka koja je radila kao medicinska sestra na psihijatriji.

Bila je odlična učenica, navijačica te počasna članica društva i naravno kraljica maturalne večeri. Prije nego što je krenula sa glumačkim snom, prijavljivala se na brojna natjecanja ljepote prilikom čega je odnijela titulu Miss Ohio USA te Miss Teen All-American. Početkom osamdesetih odlazi u Chicago kako bi nastavila s manekenskom i glumačkom karijerom. To je bilo vrijeme kada se pokušavala dokazati na filmu. Javljala se na različite audicije od kojih treba izdvojiti onu za Charlijeve anđele. Iako nije dobila ulogu Spelling ju je potaknuo da nastavi dalje, jer je bilo očito kako ima talent.

Tako je 1991. godine dobila sporednu ulogu u filmu “Strictly Business“, a već je 1992. godine dobila ulogu poslovne žene koja pati za Eddijem Murphyjem u romantičnoj komediji "Bumerang". Ulogom ovisnice u filmu “Isaiahova sudbina“ Berry je pokazala kako može glumiti i ozbiljnije uloge.

Što se tiče privatnog života, udavala se dva puta, oba neuspješno. No danas je u sretnoj vezi s modelom i ono najbolje od svega što joj se ostvario dugogodišnji san, a to je da ima svoje dijete.

Slične biografije