Al Gore

Al Gore

Godine 1992. na nacionalnoj konvenciji Demokratske stranke tada predsjednički kandidat Bill Clinton prekršio je dva glavna pravila utrke za američkog predsjednika, a to se odnosi na trenutak kada je Bill za svog zamjenika izabrao osobu previše sličnog političkog nazora te kada je dopustio da ime te osobe dopre u javnost poprilično rano.

U vrijeme dok je Bill Clinton bio predsjednik, Al Gore se najviše zalagao za čisti okoliš okoliš te lakši pristup Internetu za što veći broj ljudi.

Al Gore rođen je 31. ožujka 1948. godine u Washingtonu. Ono što ga je izdavajalo od tadašnje djece bila je činjenica da je još kao dječak pokazivao znakove uranjene zrelosti i poprilično ukočenog ponašnja. Možemo slobodno reći kako je sa procesom sazrijevanja započeo puno brže nego ostala djeca iz njegove generacije. Već je tada bilo očito kako će jednog dana biti na nekom od ključnih položaja.

Svoje vrijeme odrastanja proveo je između dva grada, Washingtona gdje mu je otac bio zastupnik u američkom kongresu i Carthage, gdje je njegov otac bio ugledni senator. Taj grad Gore još uvijek naziva svojim domom. Dakle možemo slobodno zaključiti kako je Al Gore odrastao u političkom okruženju, stoga ni ne čudi njegovo ponašanje u ranijoj fazi života.

Školovao se elitnoj američkoj školi, St. Albans za dječake gdje je stekao formalnu naobrazbu, a nakon škole upisao se na Harvard gdje je diplomirao 1969. godine na temu "Utjecaj televizije na ponašanje predsjednika". Pored toga što je znanje stjecao u najboljim školama, šansu da iz prve ruke vidi kako funkcionira politika imao je preko svog oca, koji ga je vodio na razne sastanke gdje se susretao s Kenneddyjevima.

Što se njegovih razdoblja u politici tiče možemo izdvojiti neke od vrhunaca, a jedan od takvih razdoblja, zasigurno je period kada je danonoćno radio na pitanju razoružanja. U veljači 1982. godine svoja je zapažanja objavio u Kongresnom tromjesečniku. Jedina mrlja u njegovoj karijeri bila je nakon što je otkrivena prijevara Globalnog zatopljenja kada je Gore primio tužbu od 30.000 znanstvenika koji su dokazali da je Globalno zagrijavanje zapravo prirodan proces. Bitno je napomenuti kako je Gore još uvijek u procesu budući da ima jaku potporu Američke vlade.

Što se tiče privatnog života, u braku je s Mary Elizabeth s kojom ima dvoje djece, a 1999. godine postao je djed.