Biografije slavnih

 • Aaron Spelling

  Aaron Spelling

  Aarona Spellinga možemo slobodno nazvati ocem najpopularnijih serija koje su obilježile jedan dio dvadesetog stoljeća, ali isto tako i početak 21. Jednostavno se radi o osobi koja je imala dara za prepoznati dobru priču i isto je tako znati prodati na odgovarajući način.

 • Adam Smith

  Adam Smith

  Adam Smith ostao je poznat kao škotski ekonomist i etičar koji je nastojao unijeti nove ideje kojima bi isticao slobodu pojedinca, kao što je napravio u svom poznatom djelu “Bogatstvo naroda".

 • Adolf Hitler

  Adolf Hitler

  Adolf Hitler ostat će poznat kao jedan od najvećih zločinaca koji su ikada živjeli. Zapravo ostat će u povijesnim knjigama zabilježen kao osoba koja je pod svojim vodstvom imala najveći broj ubijenih nedužnih ljudi. Dakle radi se o njemačkom političaru, vođi Nacionalsocijalističke njemačke radničke stranke te diktatoru Njemačke.

 • Al Capone

  Al Capone

  Al Caponea možemo isto tako nazvati povijesnom osobom, budući da je na određeni način obilježio period početka dvadesetog stoljeća. Iako se radilo o nezakonitim aktivnostima činjenica je kako se ovdje govori o osobi čije su ime tada svi znali, a i danas među nekima izaziva divljenje, pa čak i poštovanje.

 • Al Gore

  Al Gore

  Al Gore poznati je američki političar koji iza sebe ima poprilično neuspješnu kandidaturu za američkog predsjednika. Naime svima nam je poznato kako se radi o bivšem potpredsjedniku Sjedinjenih Američkih Država za vrijeme Clintonova mandata.

 • Al Pacino

  Al Pacino

  Al Pacino zasigurno ulazi u onu kategoriju glumaca koji su se prije svega probili zbog svog velikog dara za glumu koji im pomaže da na poseban način izraze ono što misle. Koga god da pitate, reći će vam kako se radi o jednom od najkarizmatičnijih glumaca, koji je vjerojatno jedan od rijetkih što je mogao s takvom uvjerljivosti odglumiti uloge najvećih negativaca, ali isto tako i ljubavnika.

 • Albert Camus

  Albert Camus

  Albert Camus poznati je francuski književnik i filozof, koji je za svoj neprocjenjiv rad dobio Nobelovu nagradu za književnost. Poznat je prije svega po jedinstvenom načinu pisanja, gdje se čitava bit temelji na ideji apsurda ljudske egzistencije. Naime više je puta modernog čovjeka nazvao bludnim i ciničnim monstrumom.