Biografije slavnih

 • Albert Einstein

  Albert Einstein

  Albert Einstein rođen je u Ulmu,Württemberg, Njemačka, 14. ožujka 1879. godine, a preminuo 18. travnja 1955. u Princetonu. Svoje školovanje započinje u Münchenu u Luitpold gimnaziji nakon čega daljnje školovanje nastavlja u mjestu Aarau.

 • Alec Baldwin

  Alec Baldwin

  Alec Baldwin poznati je američki glumac koji se osim na filmu, pojavio i u brojnim predstavama u kazalištu. Baldwin je prvi dobio priznanje za rad na televiziji, za dvije sezone sapunice "Knots Landing".

 • Alen Bokšić

  Alen Bokšić

  Alen Bokšić imao je dugu karijeru koju je obilježilo nekoliko klubova vani, kao i igranje za našu ligu gdje je započeo kao i svi veliki igrači iz Hrvatske koji su vani u svijetu ostali zapamćeni kao veliki stručnjaci.

 • Alessandro Nesta

  Alessandro Nesta

  Alessandro Nesta iza sebe ima bogatu nogometnu karijeru koja je više bila prožeta njegovom igrom nego nekim drugim stvarima koje nisu imale previše veze s igrom i sposobnostima za biti najbolji.

 • Alexander Graham Bell

  Alexander Graham Bell

  Još jedan Škot koji je svojim djelovanjem zadužio sve nas ostale koji smo ostali iza njega i koji možemo samo maštati o tome da postignemo dio onog što je napravio Alexander Graham Bell, o kojem će se zasigurno pričati i nakon par tisuća godina, jer je to zaslužio.

 • Alexander Sergeyevich Pushkin

  Alexander Sergeyevich Pushkin

  Alexander Sergeyevich Pushkin bio je poznati ruski književnik kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih ne samo ruskih pjesnika, nego i šire te ocem moderne ruske književnosti. Poznato je kako je Puškin bio među prvima koji je počeo pisati na narodnom jeziku i koji se distancirao od romantičarske književnosti koja je u to vrijeme bila popularna u zapadnoj Europi.

 • Alfred Hitchcock

  Alfred Hitchcock

  Alfred Hitchcock jedan je od najpoznatijih redatelja čiji se filmovi još uvijek gledaju s velikom dozom napetosti. Osim kao redatelj bio je poznat i kao pisac kriminalističkih te horor knjiga.