Biografije slavnih

 • Alfred Nobel

  Alfred Nobel

  Alfred Nobel (1833-1896) bio je prije svega poznat kao švedski kemičar, filantrop, mirotvorac, a nerijetko je sam sebe volio nazivati prijateljem čovječanstva.

 • Alojzije Stepinac

  Alojzije Stepinac

  Svi ga znamo kao blaženog, a prije toga kao osobu koja je veći dio svog života posvetila duhovnom načinu života.

 • Amelia Earhart

  Amelia Earhart

  Amelia Earhart poznata je američka pilotkinja koja je ujedno prva žena što je uspjela tromotornim avionom preletjeti sjeverni Atlantik od 17. do 18. lipnja 1928. godine s vjernim pratećim pilotom Wilmerom Stultzom.

 • Amelie Mauresmo

  Amelie Mauresmo

  Možemo slobodno reći još jedna od poznatih tenisačica koja je obilježila određeni period sporta, konkretno tenisa i teniskog svijeta.

 • Amerigo Vespucci

  Amerigo Vespucci

  Amerigo Vespucci bio je poznati talijanski moreplovac, koji je plovio pod španjolskom zastavom. Na svojim je putovanjima uspio stići do obale Brazila i Hondurasa, a za razliku od Kolumba, bio je uvjeren da je otkrio "Novi svijet" koji se nalazi između Europe i Azije.

 • Ana Kournikova

  Ana Kournikova

  Da ljepota i glamur ne postoje samo u svijetu filma i glazbe, dokazala je Ana Kournikova koja je svoju popularnost stjecala više svojim nastupima, odnosno izgledom nego samim tenisom, iako je pokazivala izniman talent, a ne treba zanemariti velik broj turnira koje je osvojila u paru s Martinom Hingis, uključujući i tri Grand Slama.

 • Andrija Hebrang

  Andrija Hebrang

  Andrija Hebrang jedan je od starije generacije političara koji se prije parlamentarnih izbora 4. prosinca 2011. godine odlučio na političku mirovinu. Radi se o hrvatskom političaru, liječniku i profesoru na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.