Biografije slavnih

 • Andrija Mohorovičić

  Andrija Mohorovičić

  Ovaj poznati znanstvenik rodio se 23. siječnja 1857. godine u Voloskom kod Opatije, gdje je završio osnovnu školu, a srednju u Rijeci. Nakon srednje škole upisuje studij matematike i fizike Filozofskog fakulteta u Pragu, nakon čijeg je završetka predavao na gimnaziji u Zagrebu.

 • Andy Roddick

  Andy Roddick

  Još jedan od poznatih tenisača koji je uvelike svojim načinom igre utjecao na svijet tenisa, ali isto tako i na sve one koji su svoj život odlučili posvetiti sportu.

 • Angela Merkel

  Angela Merkel

  Povijest je do sada pisala o velikim trenucima i velikim povijesnim ličnostima koji su svojim djelovanjima utjecali na sve ono što je kasnije uslijedilo.

 • Angelina Jolie

  Angelina Jolie

  Jedna od svakako najpoznatijih glumica koja je svoju slavu stekla zahvaljujući više faktora, u koje možemo ubrojiti prekrasan izgled, jedinstvenu glumu, poznatu obitelj, prepoznatljivo ponašanje i naravno epitet koji je stekla u zadnje vrijeme, a to je zasigurno “otimačica muškaraca”.

 • Anita Roddick

  Anita Roddick

  Anita Roddick je uvelike obilježila jedan dio života svojim djelovanjem koje je ostavilo traga. Ona je poznata kao britanski biznismen, borac za ljudska prava i zaštitu okoliša te osnivač poznate kompanije pod nazivom “The body shop”

 • Ante Gotovina

  Ante Gotovina

  Ante Gotovina još je jedna od osoba koja je svoj status junaka zaradila negativnom odlukom suda u Hagu, kada je odlučeno da on i general Markač ostanu u zatvoru na duže vrijeme. Ne moramo posebno ni napominjati kako je u tom trenutku došlo do bijesa i ogorčenosti velikog dijela Hrvata.

 • Ante Kovačić

  Ante Kovačić

  Jedan od najvećih hrvatskih književnika koji je ikad živio, zasigurno je Ante Kovačić najpoznatiji po svom djelu “U registraturi”.