Biografije slavnih

 • Antun Gustav Matoš

  Antun Gustav Matoš

  Antun Gustav Matoš jedna je od najutjecajijih osoba na području književnosti zahvaljujući kojoj imamo književnost kojom se možemo ponositi, zahvaljujući kojoj nebi bilo poznatih djela Krleže i Ujevića, jer se djela Antuna Gustava Matoša smatraju prijelomnim trenutkom u povijesti hrvatske književnosti.

 • Antun Mihanović

  Antun Mihanović

  Antun Mihanović zasigurno je jedna od naših najpoznatijih povijesnih ličnosti, kojem možemo biti zahvalni što danas imamo tako lijepu himnu koju možemo pjevati i koju možemo štovati.

 • Aretha Franklin

  Aretha Franklin

  Aretha Franklin poznata je američka pjevačica snažnog glasa koja je određenom tipu glazbe poznatijem kao soulu, dala poseban štih i prije svega značaj. Poznata je pod nazivom kraljica soula čiji glas ima raspon od četiri oktave.

 • Aristotel

  Aristotel

  Aristotel spada među najveće filozofe svih vremena, a smatra se najznačajnijim sintetičkim umom i najsveobuhvatnijim duhom antike. Poznat je po tome što je sistematski razvio u nizu kapitalnih djela novu originalnu filozofiju.

 • Aristotel Onassis

  Aristotel Onassis

  Aristotel Onassis bio je jedan od velikih poduzetnika, najpoznatiji kao najslavniji brodograditelj 20. stoljeća. Radi se o osobi koja je sa sobom nosila određenu karizmu i pored toga što je bio jako bogat, bio je strašno privlačan svim novinarima i onima koji su tada krojili društvenu scenu.

 • Arnold Schwarzenegger

  Arnold Schwarzenegger

  Arnold Schwarzenegger jedna je od onih osoba koji su zaista u potpunosti iskoristili činjenicu što su popularni. Naime radi se o austrijskom body builderu koji se na Hollywoodsku scenu probio zahvaljujući svojoj prvotnoj aktivnosti, nakon koje je postao jedan od najpoznatijih glumaca i to ponajviše na području akcijskog žanra u osamdesetim i devedesetim godinama 20. stoljeća.

 • Arthur C. Clarke

  Arthur C. Clarke

  Arthur C. Clarke poznati je britanski književnik koji se smatra jednim od velike trojice pisaca znanstvene fantastike. Poznato je kako je napisao najpoznatiji roman iz područja SF-a, “Odiseja u svemiru”, prema kojem je Stanley Kubrick snimio istoimeni film.