Aristotel Onassis

Aristotel Onassis
Pored velikih građevinskih dostignuća njegov je život ostao zabilježen kao život velikog zavodnika koji je u svojim vezama dobio nekoliko djece, a svaka njegova veza bila je ispunjena strašću i velikom ljubavi. Bio je poznat kao šarmer koji je točno znao koju rečenicu treba izreći u određeno vrijeme da bi imala najbolji mogući učinak.
Onassis se rodio 15. siječnja 1906. godine u Smyrniji, u Osmanskom carstvu, današnjem Izmiru u grčkoj obitelji srednje klase. Grad je u to vrijeme pripadao Turskoj i nakon kraće okupacije od strane Grčke, ponovno je nakon Prvog svjetskog rata pripao Turskoj. Onassisova je obitelj tada izgubila svo svoje imanje te su kao izbjeglice otišli u Grčku.

Međutim 1923. godine Onassis napušta zemlju i kreće u Argentinu, gdje je unatoč brojnim financijskim poteškoćama uspio oživiti obiteljski posao prerade duhana. Uspio je dobiti argentinsko i grčko državljanstvo. Tada se okušao u raznim poslovnim pothvatima, s tim da je svoj prvi milijun zaradio u poslu sa brodovima i tankerima.

Nakon što je uspio pokrenuti veliki posao oženio se 28. prosinca 1946. godine s Athinom Livanos, kćeri velikog brodograditelja Stavrosa Livanosa, s kojom je dobio dvoje djece. Nakon razvoda Athina se udala za Onassisovog poslovnog konkurenta Stavrosa Niarchosa. Nedugo nakon razvoda spetljao se s opernom divom Mariom Callas, a iako je bila u braku upustili su se u ljubavnu vezu.

Iako je to bila velika ljubav, Onassis je prekinuo vezu s Mariom kako bi se mogao vjenčati s Jacqueline Kennedy. Poznato je kako je Jackie inzistirala da to ne bude afera već brak, kako ne bi osramotila svoju djecu. Brak je bio dobar dosta kratko, no razvod Onassis nije mogao dobiti zbog nedostatka razloga po tadašnjim grčkim zakonima.

Umro je 15. ožujka 1975. godine od bronhijalne upale pluća, a prije toga je raspodjelio svoje bogatstvo, s tim da je Jackie dobila dio nasljedstva u nekretninama u iznosu od $ 10.000,000 dolara koji su se nastavili povećavati pod pokroviteljstvom Maurice Tempelsmana.