Jacqueline Kennedy Onassis

Jacqueline Kennedy Onassis
Jacqueline Lee Bouvier rodila se 28. srpnja 1929. godine u Southamptonu, New Yorku na Wall Streetu u obitelji brokera Ivana Vernou Bouviera III te Janet Lee Norton. Njezini roditelji razveli su se dok je Jacqueline bila mala, naime tada se njezina majka ponovno udala za nasljednika naftne kompanije Hugh. D. Auchinclossa.
Jacqueline je svoje rane godine provela u New Yorku na obiteljskom imanju "Lasata", a nakon što su njezini roditelji raspodjelili zajednički imovinu, bilo je očito kako će dosta često mijenjati adrese stanovanja. Vrlo rano postala je stravstvenom jahačicom. Što se tiče školovanja, pohađala je školu Holton-Arms nakon čega se prebacila na poznati fakultet Vassar, nakon čega odlazi na godinu dana u Francusku na Sveučilište u Grenoblu na studij, koji je organizirao Fakultet Smith. Kad se vratila kući odlučila je pohađati Sveučilište George Washington.

Jacqueline i tada američki predstavnik John Kennedy pripadali su istoj društvenoj klasi, možemo reći istom elitnom društvu tako da su se upoznali na jednom od mnogih događanja koje je organiziralo tadašnje društvo. Bilo je dovoljno jako malo da shvate kako se savršeno slažu te su se tako 12. rujna 1953. godine vjenčali. Pretpostavlja se kako je na svadbi bilo 700 gostiju.

Nakon što je Kennedy bio izabran za američkog predsjednika, Jacgueline je postala prva dama, koja je svakako bila najpoznatija po tome što se jako dobro znala odjenuti za svaku priliku. Postala je društveni broj 1. Njihova “idila” trajala je sve do 1963. godine kada je na predsjednika izvršen atentat. Bio je to tragičan i poprilično šokantan trenutak ne samo za Jacgueline, nego i za cijelu naciju.

Uslijedili su najteži trenutci za nju i njezinu obitelj, a kada je u lipnju 1968. godine ubijen i brat Robert F. Kennedy, počela je strahovati za život svoje djece, misleći kako će i njezina djeca postati mete. Dana 20. listopada udala se za bogatog Grka, Aristotela Onassisa koji je bio u mogućnosti pružiti svu potrebnu sigurnost za nju i njezinu obitelj..

Nažalost nesreća kao da ju je pratila i dalje, jer je stariji sin Aristotela, Aleksandar doživio avionsku nesreću i poginuo 1973. godine. Aristotelovo se zdravlje počelo brzo pogoršavati i umro je 15. ožujka 1975. godine. Jacgueline je dalje nastavila sama kao ikona stila i žena koja je prošla mnogo toga. Umrla je u siječnju 1994. godine.