Al Pacino

Al Pacino

Al Pacino nije poznat samo kao glumac koji je glumio na filmovima, nego i kao kazališni gumac te osoba koja je dobila velik broj nagrada, gdje možemo uvrstiti Oscara, Emmy i naravno Tony. Oscara je dobio za ulogu u filmu "Miris žene". Od njegovih filmova treba izdvojiti: "Kum", "Serpico", "Lice s ožiljkom", "More ljubavi", "Dick Tracy", "Anđeli u Americi", "Gigli", "Sve za lovu", "88 minuta" i mnogi drugi.

Al Pacino rođen je 25. travnja 1940. godine kao Alfredo James, na Manhattanu, u obitelji Salavatorea Pacina, porijeklom Talijana i Rose Gerard, Amerikanke. Nažalost dok je imao samo dvije godine roditelji su se razveli, nakon čega se Al zajedno s majkom preselio u Bronx. Njegov otac preselio se u Kaliforniju gdje je radio kao prodavač osiguranja nakon čega je otvorio i restoran. No zbog teških vremena koja su usljedila početkom devedesetih godina morao je zatvoriti. Umro je 2005. godine.

Što se tiče školovanja Al je oduvijek znao kako će njegova budućnost biti gluma, stoga je pohađao glumačku školu na Manhattanu. Godine 1966. pohađao je glumu kod učitelja Leeja Strasberga, gdje su svoje znanje naučili i drugi glumci kao što je Alec Baldwin. Svoje početke u glumačkom svijetu bilježi na kazališnim daskama gdje je glumio u predstavi "The Indian Wants the Bronx".

Na filmu se počeo pojavljivati početkom sedamdesetih godina kada je u filmu “The Panic in Needle Park” glumio ovisnika o heroinu. Taj film bio je ključan za njegovu daljnu karijeru, budući da je privukao pažnju redatelja Francisa Forda Coppole koji ga je angažirao u filmu "Kum" i "Serpico". Možemo slobodno reći kako je to bio trenutak kada se nametnuo glumačkom svijetu kao velika nada koja će nešto i ostvariti.

Što se tiče njegovog privatnog života, nikada se nije ženio, u vezi je s Beverly D′Angelo s kojom ima blizance.