Severina Vučković

Severina Vučković
Severina gdje god se pojavi stvara pomutnju i zanimanje bilo novinara ili običnih promatrača sa strane.
Severina je rođena u gradu pod Marjanom 21. travnja 1972. godine i od svog djetinjstva nastoji probiti se u svijetu glazbe.

Njezini počeci vežu se uz uspon tada najpopularnije pjevačice Tajči koja je sa pjesmom “Hajde da ludujemo” doslovno poharala top liste i postala najpopularnija pjevačica u to vrijeme. Većina tvrdi da se Tajči nije povukla i otišla u Ameriku, Severina nebi uspjela postati toliko popularna, ali mislimo kako bi bilo poprilično bahato komentirati što bi bilo kad bi bilo, sad je tako kako je i vjerujemo da su obadvije zadovoljne odlukama koje su donijele u životu.

Pored glazbe koja je oduvijek bila pisana za široke mase, Severina je najvećim dijelom plijenila pozornost svojim načinom pjevanja, odnosno nastupima za koje nikad ne možete reći da su dosadni, čak pomalo podsječaju na spektakle koje znaju prirediti svjetske zvijezde kao što su Lady Gaga, Beyonce itd.

Možemo reći kako imamo zvijezdu potencijalnog kalibra da osim na području bivšeg Balkana zavlada još malo većim prostorom, jer ipak pričamo o napopularnijoj pjevačici ovih prostora.

Što je tako posebno u Severini?

Neki bi rekli izgled, drugi šarm, treći pjesme itd. Činjenica je da Severina jednostavno zna iskoristiti stvari koje se trenutno događaju na našoj bilo glazbenoj sceni ili u javnosti opčenito. Sve što joj se dogodilo dosada nekog bi dotuklo, ili dovelo do situacije da se zauvijek povuče iz javnog života i prepusti nečem puno mirnijem, ali ne i Seve. Severina je nakon skandala sa kućnim videom krenula još jače i pokazala kako se ne misli povući dapače popularnost joj je još više porasla. Ruku na srce, ali morate biti dovoljno čvrsti kako vas takve stvari nebi dotukle, Severina je pokazala tu vrstu snage i krenula dalje, naprijed.

Osim što izaziva zanimanje svojom pojavom, isto tako zna i svojim pjesmama privuči pozornost svekolikog slušateljstva, a nemojmo zaboraviti kako je njena “Djevojka sa sela” bila najpjevanija pjesma 1998. godine kada su naši nogometaši osvojili treće mjesto na svijetu.

Voljeli je ili ne, Severina zasigurno zna kako dospjet pod povećala kad to njoj paše i kako najbolje napraviti samopromidžbu.