Hilary Swank

Hilary Swank
Kao što možemo primjetiti Hilary nije samo ljepo lice nego i osoba za koju je i više nego očito da ima dara za glumu.
Hilary Swank rođena je 30. srpnja 1974. godine u Lincolnu u Nebraski kao kćer Judy, tajnice i plesačice te Stephena Swanka, časnika u zrakoplovstvu Nacionalne garde. Hilary je rođena u skromnoj obitelji, a poznato je da je kao dijete živjela u kamp-prikolici pokraj jezera Samish u Bellinghamu, Washington gdje se preselila sa šest godina.

Da će jednog dana postati poznata glumica bilo je očito kada je imala samo devet godina. Tada se naime prvi put pojavila u kazalištu u "Knjizi o džungli", a ubrzo je postala članom glumačke družine. Srednju je školu upisala sa šesnaest godina, a u to se vrijeme bavila i drugim aktivostima.

Nastupala je na brojnim plivačkim natjecanjima te bila peta u gimnastici. Kao što možemo primjetiti bila je uspješna praktički u svemu čega se primila, a gluma je zasigurno velik dio toga. Naime njezini glumački počeci vežu se uz nekoliko pokušaja od kojih moćemo navesti njezinu ulogu samohrane majke Carly u Beverly Hillsu gdje je prvotno trebala ostati dvije godine.

Međutim došlo je do promjene i dobila je otkaz. Uslijedio je dosta težak period no onda je dobila ulogu u filmu "Karate kid 4" koji nije najbolje prošao kod gledatelja i kritičara. No situacija se ubrzo počela mijenjati kada je uspjela dobiti ulogu u niskobudžetnom filmu, gdje se radnja vrtila oko mladog transeksualca, neshvaćenog od sredine u kojoj živi.

Danas je Hilary priznata glumica koja svaku svoju ulogu odradi vrhunski.