Michael Bloomberg

Michael Bloomberg
Smatra se osnivačem vlasnikom 80% dionica Bloomberga LP, poznate vodeće informacijske i medijske tvrtke.
Poznat je demokrata koji se 2001 prebacio na drugu političku opciju i kao takav kandidirao za gradonačelnika kao republikanac, nakon čega je uslijedila pobjeda na izborima, nakon čega slijedi osvajanje drugog mandata 2005., a uskoro se zbog neslaganja sa svojim političkim suradnicima za treći mandat kandidirao kao nezavisni kandidat. Neko se vrijeme nagađalo kako će se kandidirati za predsjednika države, međutim to se nije dogodilo. U jesen 2008. proveo je uspješnu kampanju kad je uspio promijeniti određene stavke u zakonu i ponovno se kandidirati, što mu je i uspjelo pobjedom na izborima 3. studenog 2009.

Kad pričamo o njegovu osobnu životu, potrebno je spomenuti kako se rodio u naselju Brighton u Bostonu, 14. veljače 1942. u obitelji Williama Henry Bloomberga, koji je bio poznati agent za nekretnine te Charlotte Rubens Bloomberg, kći ruskog imigranta. Obitelj je neko vrijeme živjela u Allstonu, Massachusettsu sve dok Michael nije napunio dvije godine kada se obitelj preselila u Brookline, Massachusetts na sljedeće dvije godine kada su se konačno skrasili u Medfordu, poznatom Bostonskom predgrađu gdje je živio sve dok nije završio fakultet.

Njegova mlađa sestra neko je vrijeme radila kao povjerenik u New Yorku u Povjerenstvu za Ujedinjene narode od veljače 2002. Michael je pohađao Johns Hopkins University gdje se pridružio studentskom udruženju Phi Kappa PSI. Diplomirao je 1964. godine na području elektrotehnike. Uskoro nakon toga prebacio se na Poslovnu školu Harvard gdje je 2007. primio počasni doktorat o javnim uslugama sa Sveučilišta Tufts, a 2009 primio je počasni doktorat za javne službe na poznatom Sveučilištu George Washington.

Michael se oženio sa Susan Brown, podrijetla iz Yorkshirea. Uskoro nakon vjenčanja došlo je do proširenja obitelji kad su se rodile dvije kćeri, Emma i Georgina, koje su se par puta spominjale u poznatom dokumentarcu o bogatoj djeci. Brak nažalost nije potrajao, a Michael se trenutno nalazi u vezi s Dianom Taylor.