Michael Jackson

Michael Jackson
Vrlo vjerojatno se rado o osobi o kojoj smo puno toga čuli, a nikad nismo saznali niti hoćemo što je istina, a što laž od svega što se pojavilo u novinama. Žalosno je što je jedan veliki talent kao što je bio Michael otišao na način koji je, zbog toga što smatramo da je do kraja svog života mogao živjeti ipak malo dostojanstvenije, a ne kao ruglo kritičara koji su jedva dočekali staviti ga na nož, ako ne zbog optužbi za seksualno zlostavljanje, tada zbog njegove opsesije silnim opeacijama koje su ga napravile klaunom.
Smatramo kako je Michael zapravo do kraja svog života bio jedno veliko dijete koje je uporno odbijalo odrasti i koje je vječno htjelo ostati zarobljeno u svom vlastitom svijetu snova, pa je čak išao do te mjere da si je izgradio pravi mali čarobni svijet koji smo mogli jedino vidjeti u bajkama.

Također mislimo kako Michael nije napravio ništa od onog za što ga se optuživalo, nego je to bio još jedan pokušaj manipulacije osobe koja realno nije bila starija od djeteta u dobi od 13 godina, samo što je zapravo bila odrasla, imala puno novaca i htjela to dijeliti sa ostalom djecom.

Takvo ponašanje se isto tako povezuje i s njegovom opsesijom operacijama, za koje se kasnije pretpostavilo da je Michael zapravo bolovao od kroničnog poremećaja kože odnosno depigmentacije, no dali je to zapravo bila istina ne znamo, znamo samo da kako je Michael izgledao na kraju svog života nema puno veze s osobom na početku svoje karijere.

Najžalosnije od svega što je Michael bio izrazito talentiran i pisao je pjesme koje će se još dugo slušati. Bio je talentiran ne samo za pjevanje zbog svog specifičnog glasa nego i za ples, čiju ćemo koreografiju najviše pamtiti iz spotova “Thriller”, “Beat it”, “Smooth criminal itd.
Skoro svaka njegova pjesma postaje hit, a svaki album među najprodavanijima.

Michael Jackson rodio se 29. kolovoza 1958. godine u Los Angelesu. Dolazi iz mnogobrojne obitelji njih čak devetoro, dvije sestre i šestorica braće. Već kao jako mali počinje nastupati sa svojom braćom kao Jackson 5 gdje se već onda moglo primjetiti kako je Michael bio najtalentiraniji. No pored te silne karijere nije imao pravo djetinjstvo, a tu mu zasigurnio nije pomogao njegov otac dapače uvijek se pričalo o tome kako je zapravo zlostavljao Michaela.

Solo karijeru započinje 1971. godine, nakon čega je svojim uspjesima prozvan “kraljem popa”. Najprodavaniji studijski albumi bili su Off the Wall, Thriller, Bad, Dangerous, HI Story. Vlasnik je nekoliko Guinnessovih rekorda među kojima je i ona za “Najuspješnijeg zabavljača svih vremena” te 13 Grammyja.

Da je bio veliki umjetnik, da i to ne može nitko opovrgnuti, ali šteta je što je kraj svog života dočekao bez ijednog singla već duže vrijeme. Činjenica je da je mislio krenuti na povratničku turneju no nažalost zbog svega što si je napravio, a nije dobro utjecalo na njegovo zdravlje dovelo je do toga da smo svi zanijemili od šoka 25. lipnja 2009. godine.