Biografije slavnih

 • Audrey Hepburn

  Audrey Hepburn

  Audrey Hepburn zasigurno ulazi u klub glumica čija će pojava ostati vječna, a čiji će se filmovi pamtiti dovijeka. Radi se o filmskoj i kazališnoj glumici nagrađenoj Oscarom te manekenki i humanitarki.

 • August Šenoa

  August Šenoa

  August Šenoa poznat je kao veliki književnik koji je zasnovao modernu hrvatsku kniževnost na svim poljima. Smatra se najutjecajnijim hrvatskim piscem 19. stoljeća i istinskim tvorcem moderne hrvatske književnosti.

 • Ava Gardner

  Ava Gardner

  Ava Gardner poznata je američka glumica i diva koja je sve ostavila bez daha u filmovima iz pedesetih godina godina snimljenim prema Hemingwayevim romanima, kao što su "Snjegovi Kilimandžara" te "Sunce se ponovno rađa".

 • Ayrton Senna

  Ayrton Senna

  Jedan od najvećih vozača svih vremena koji je ostavio trag, što se može primjetiti po današnjim utrkama Formule 1, gdje i dalje većina misli kako je bio najbolji vozač do svoje pogibije na utrci velike nagrade San Marina u Imoli.

 • Barack Obama

  Barack Obama

  Svakako jedan od najiščekivanijih predsjednika Amerike kojem se veselio i ostatak svijeta, jer su svi očekivali neku promjenu koja bi trebala nastupiti onog trena kada Barrack postane predsjednik.

 • Benito Mussolini

  Benito Mussolini

  Benito Mussolini talijanski je političar i fašistički vođa te diktator koji je vladao u periodu između 1925. i 1943. godine. Naime radi se o diktatoru koji je nakon osvajanja lokalne vlasti i pohoda na Rim, 1922. godine postao premijer te raznim represivnim i autoritarnim mjerama do 1925. postao diktatorom.

 • Benjamin Franklin

  Benjamin Franklin

  Benjamin Franklin jedna je od najcjenjenijih ličnosti američke povijesti, kojeg smatraju ocem utemeljiteljem Amerike, koji je bio poznat kao prije svega politički aktivist, diplomat, znanstvenik, izumitelj, izdavač i naravno pisac.