Ava Gardner

Ava Gardner
Glumila je likove impulzivnih, temperamentnih junakinja kao i u filmovima "Mogambo" te "Noć iguana". Posljednju filmsku ulogu imala je 1980. godine.
Ava Gardner rodila se 24. prosinca 1922. godine u mjestu Grabtown kao najmlađe od sedmero djece.

Imala je dva brata te četiri sestre. Rođena je u obitelji siromašnih roditelja koji su se bavili pamukom i duhanom. Dok je Ava bila jako mala obitelj je izgubila svu svoju imovinu tako da su morali prihvaćati svakakve poslove da bi uopće preživjeli.

Naime kada je Ava napunila sedam godina, obitelj je odlučila okušati sreću u malo većem gradu, pa su se svi odselili u Newport, gdje je Mollie uspjela naći posao upravljanja pansionom za mnoge koji su radili u brodogradilištu, a tu su spavali tijekom tjedna. Nažalost nakon što su se preselili otac umire od bronhitisa. Nakon njegove smrti obitelj ponovno seli u Rock Ridge, gdje je Ava uspjela završiti srednju školu i kasnije fakultet.

Kada se 1941. godine našla u posjeti svojoj sestri Beatrice njezin suprug Larry Tarr tadašnji profesionalni fotograf ponudio se da napravi Avinih par fotografija. Kada su slike bile gotove stavio ih je na izlog svog studia na 25 Aveniji. Te iste godine njezine slike primjetio je skaut MGM-a u potrazi za novim zvijezdama Barnard Duhan. Duhan je ušao u studio i pokušao dobiti podatke o djevojci na tim slikama. Nakon što je dobio potrebne informacije, Ava se ubrzo nakon toga našla u New Yorku na MGM-ovom odjelu za talente. Njezine snimke poslane su u Hollywood.

Godine 1946. počela je snimati filmove gdje možemo nabrojati "Whistle Stop", "The Killers" i mnoge druge filmove koji su još više potvrdili njezin status zvijezde. Što se tiče njezinog privatnog života, bila je u vezi s brojnim muškarcima gdje treba izdvojiti Artie Shawa, Howarda Hughesa te naravno Franka Sinatru. Brak s Frankom bio je treći i posljednji brak, a u njezinoj autobiografiji moglo se zaključiti kako je Franka doživljavala kao ljubav svog života.

Njihov brak opisan je kao oluja, turbulentna veza gdje su oboje bili poprilično tvrdoglavi. Naime tijekom braka sa Sinatrom zatrudnjela je dva puta, ali je oba puta imala spontani pobačaj. Nakonj razvoda izjavili su kako su ostali jako dobri prijatelji.

Ava Gardner umrla je od upale pluća u svom domu u Londonu 1990. godine. Pokopana je u Sunset parku pored svojih roditelja. Danas u gradu Smithfieldu postoji muzej Ava Gardner.

Slične biografije