Biografije slavnih

 • Ante Starčević

  Ante Starčević

  Jedan od naših najistaknutijih povijesnih ličnosti je zasigurno Ante Stačević kojeg mnogi nazivaju i ocem domovine.

 • Ante Vlahović

  Ante Vlahović

  Kad bi krenuli pričati o najmoćnijim osobama u Hrvatskoj tada bi se zasigurno zadržali kod imena Ante Vlahović. Za sve one koji ne znaju radi se o predsjedniku Uprave i najvećem pojedinačnom dioničaru rovinjske Adris grupe, koja je prošle godine narasla za 30 milijuna eura.

 • Anthony Hopkins

  Anthony Hopkins

  Anthony Hopkins jedan je od starije generacije glumaca koji su svojom glumom cjelokupnu kinematografiju podigli na puno veći nivo nego što je bio. Radi se o cijeloj jednoj generaciji glumaca čija se gluma smatra apsolutnim talentom, a još kad ubrojimo šarm i sve druge karakteristike, dobijemo jednostavno dobitnu kombinaciju.

 • Anto Đapić

  Anto Đapić

  Anto Đapić poznati je hrvatski političar koji je velikim brojem svojih odluka došao pod povećala javnosti. Radi se naime o nekadašnjem predsjedniku HSP-a te bivšem osječkom gradonačelniku i saborskom zastupniku u nekoliko mandata. Jednu od najvećih kritika dobio je od svojih Osječana koji mu najviše zamjeraju napuštanje grada u vrijeme najžešćih napada.

 • Antonio Vivaldi

  Antonio Vivaldi

  Antonio Vivaldi rodio se u Veneciji 4. ožujka 1678. godine. Odrastao je u obitelji oca Giovannia koji je bio vrsni violinist i majke Camille Calicchio s kojom je imao devetoro djece od kojih je jedan bio Antonio kao najstariji.

 • Antun Augustinčić

  Antun Augustinčić

  Pored Ivana Meštrovića jedan od najpoznatijih hrvatskih kipara koji se svojim radovima proslavio ne samo u Hrvatskoj nego i šire.

 • Antun Branko Šimić

  Antun Branko Šimić

  Jedan od najistaknutijih hrvatskih pjesnika modernizma, zaslužan za sve veću raširenost slobodnog stiha i novih kompozicijskih načela, zasigurno je Antun Branko Šimić koji je najveći doprinos novoj hrvatskoj književnosti, a prije svega pjesništvu dao svojom kratkom zbirkom pjesama poznatijoj kao “Preobraženja”.