Ante Vlahović

Ante Vlahović

Ne samo da se radi o bogatom biznismenu nego isto tako i poprilično moćnom čovjeku koji je pokazao da sposobnost ima, budući da drži jednu od najjačih kompanija na ovim prostorima. Adris grupu d.d. inače čine dvije strateške poslovne jedinice, a to su naravno turistička i duhanska. Cilj Adris grupe je prije svega upravljanje, ulaganje i razvoj cijelog sustava. Adris grupa izrasla je na temeljima dugogodišnjeg poslovanja Tvornice duhana Rovinj.

Operativna dobit grupe iznosila je 658 milijuna kuna, a analitičari su procijenili kako vrijednost neće dalje rasti zbog toga što TDR gubi borbu u pozicioniranju na regionalnom tržištu gdje su najjači Philip Morris i BAT. To je potvrdilo i odustajanje TDR-a od kupnje tvornice duhana u Senti. Vlahović kao predsjednik Uprave ima 12,5% vlasničkih i 18% upravljačkih dionica.

Kad govorimo o Vlahoviću kao čovjeku tada treba istaknuti kako se radi o osobi koja ne voli često davati intervjue, u smislu da rijetko izlazi u javnost. Radi se dakle o osobi koja unatoč tome što vodi jednu od najuspješnijih tvrtki, živi povučeno u Rovinju. Dakle nastoji sebe i svoju obitelj držati podalje od povećala javnosti.

Pored toga što se radi o bogatom čovjeku koji je pokazao da znanje i sposobnost ima, radi se o osobi koja se unutar Adris grupe odlučila pokrenuti korporativnu zakladu koja pomaže vodećim hrvatskim intelektualcima i znanstvenicima. Zbog svoje su pomoći postali vodeća filantropska organizacija u Hrvatskoj i regiji. Adris grupa za financiranje zaklade godišnje izdvaja 1% dobiti iz poslovanja.

Najbolje od svega što uskoro kreću sa još jednim velikim proojektom koji će otvoriti vrata kompanije mladim i obrazovanim ljudima.

Ante Vlahović rodio se u Kominu na sasmoj obali Neretve, koje se smatralo najbogatijim selom cijele bivše Jugoslavije. Rodio se u imućnoj obitelji, a možemo zaključiti kako je u takvom stilu nastavio i danas. Danas se radi o čovjeku koji teži 2,1 milijardu kuna, dakle jedan od najbogatijih Hrvata ikad.