Daniel Srb

Daniel Srb
Na 7. općem saboru HSP-a 7. studenog 2009. godine izabran je za predsjednika stranke.
Od 1997. godine do 2005. nalazio se na poziciji vijećnika u osječkom Gradskom vijeću, a iste te godine bio je predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije. Od 2005. do 2007. nalazio se na poziciji zamjenika osječko-baranjskog župana, a od 2009. na poziciji zastupnika u Hrvatskom saboru.

Poznato je da je Daniel Srb dolaskom na vrh HSP-a trebao popraviti loši ugled stranke koji joj je zadao sam Ante Đapić. Daniela Srba su odabrali da pokrene neke nove stvari unutar stranke i da ponovno zadobije povjerenje nekadašnjih birača.

Daniel Srb rođen je 24. studenog 1964. godine u Osijeku. U Zagrebu je završio Fakultet strojarstva i brodogradnje. Neko je vrijeme radio kao nastavnik u EMŠC-u nakon čega se zaposlio u KBC-u Osijek. Poznato je da je u politiku ušao početkom devedesetih godina kao član HSP-a, obnašajući pritom niz stranačkih dužnosti. Sudjelovao je i u Domovinskom ratu, a odlikovan je Spomenicom domovinskog rata.

Što se tiče njegovih drugih aktivnosti treba naglasiti kako je čak sedam puta bio prvak u veslanju, a danas je predsjednik Veslačkog kluba “Iktus” Osijek. Kao političar možemo reči da se radi o poznatom euroskeptiku čije je stranka bila jedina u Saboru koja je zagovarala prekid ulaska u EU. Poznat je i po tome što je izjavio kako pravaši nikad neće prihvatiti politiku koja na neki način pomaže jačanju utjecaja Republike Srpske i Republike Srbije u Bosni i Hercegovini i to negativno na položaj Hrvata u toj državi.

Slične biografije