Biografije slavnih

 • Bernard Madoff

  Bernard Madoff

  Bernard Madoff poznati je nekadašnji američki biznismen, burzovni mešetar, investicijski savjetnik i financijer. Radi se o bivšem predsjedniku NASDAQ-a te osobi koja je priznala kako je sudjelovala u operaciji Ponzi, koja se smatra najvećom financijskom prijevarom u povijesti SAD-a.

 • Beyonce Konwles

  Beyonce Konwles

  Beyonce Knowles poznata je američka R&B pjevačica te glumica i naravno plesačica. Radi se o iznimno popularnoj pjevačici koja je svoju svjetsku karijeru počela graditi kao član grupe Destiny′s Child. Beyonce je zajedno s grupom prodala više od 50 milijuna albuma, a u cijeloj karijeri više od 75 milijuna.

 • Bill Clinton

  Bill Clinton

  Četrdesetdrugi predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bill Clinton nakon T. Roosevelta i John. F. Kennedya bio je najmlađi predsjednik koji je preuzeo dužnost u svojoj 46 godini, kad se očekivalo da izvuče zemlju iz krize u koju ga je dovela dvanaestogodišnja politika predsjednika republikanca poznatijeg kao Georga Busha starijeg.

 • Bill Cosby

  Bill Cosby

  Bill Cosby svima će nam ostat poznat kao tata-doktor višečlane obitelji iz new Yorka koja svoje probleme rješava dosta brzo i efikasno. Dakle pričamo o poznatom američkom stand-up komičaru, glumcu te humanisti.

 • Bill Gates

  Bill Gates

  Kad pričamo o moćnim osobama koje mogu nešto promijeniti, odnosno koje svoje bogatstvo i utjecaj koriste kako bi pomogli drugim osobama, tada svakako govorimo o filantropima. Osobama koje nitko ne sili, a koje žele pomoći i doprinjeti boljem sutra.

 • Bill Murray

  Bill Murray

  Bill Murray zasigurno ulazi u kategoriju najboljih komičara i zasigurno kvalitetnih glumaca koji su se iskazali svojom nevjerojatnom glumom, odnosno načinom izvedbe. Naime radi se o poznatom američkom glumcu koji je poznat najviše po svom humoru te karizmi koja ima popriličan opseg od cinika do outsidera u dramama.

 • Billie Holiday

  Billie Holiday

  Billie Holiday poznata je kao Lady Dy, jedna od najznačajnijih jazz pjevačica svih vremena uz Sarah Vaughan i Ellu Fitzgerald. Svojim posebnim sonornim te praktički instrumentalnim načinom pjevanja, nametnula se među vodeće izvođače bluesa i kompozicija u stilu swinga.