Biografije slavnih

 • Charles Babbage

  Charles Babbage

  Kad pričamo o velikim osobama koje su nekad davno živjele i o kojima će se pričati još neko vrijeme, zasigurno je Charles Babbage poznat po tome što je među prvima uspio razbiti kriptografsku metodu, koja se smatrala neslomljivom u ranoj fazi 19. stoljeća.

 • Charles Darwin

  Charles Darwin

  Charles Darwin zasigurno je jedna od tih osoba, najpoznatija kao osoba koja je prva iznjela modernu teoriju o evoluciji živih bića, koja se temelji na konceptu razvoja putem prirodne selekcije.

 • Charles Dickens

  Charles Dickens

  Charles Dickens poznati je engleski književnik koji je svojim djelima ostavio jedno veliko naslijeđe svima nama da uživamo. Dickens je ostao poznat kao slikar engleskog srednjeg i nižeg građanskog staleža i osnivač socijalnog romana. Njegova djela odražavaju sklonost humoru i satiri, ali i primjesama romantičnog i sentimentalnog.

 • Charlie Chaplin

  Charlie Chaplin

  Charlie Chaplin bio je jedan od najpoznatijih komičara koji je svojim nevjerojatnim nastupima uspijevao nasmijavati ljude različitih generacija diljem svijeta. Bio je poznat kao najveća zvijezda nijemog filma, redatelj, scenarist te glazbenik.

 • Charlton Heston

  Charlton Heston

  Charlton Heston još je jedan od glumaca koji je svojim jedinstvenim načinom glume te prije svega markantnom pojavom, osvojio obožavatelje diljem svijeta. Radi se o poznatom američkom glumcu koji je čak bio nagrađen Oscarom za glavnu ulogu u filmu "Ben Hur".

 • Chin Ning Chu

  Chin Ning Chu

  Sigurno je velik broj vas čuo za poznatu knjigu naziva “Umijeće ratovanja”, odnosno “Art of War” čiji se autor smatra potomkom siromašnog čovjeka koji je nakon čuvene pobjede nad Džingis Kanom postao prvi car dinastije poznatije kao Ming.

 • Christopher Reeve

  Christopher Reeve

  Christopher Reeve ostao je zapamćen kao osoba koja je najbolje utjelovila poznatog junaka koji se hrani sunčevom energijom i koja je tu da spašava čovječanstvo. Iako je snimao i druge stvari, činjenica ostaje da će svaka sljedeća ekranizacija Supermana biti uspoređivana sa njegovim filmovima i svaki novi glumac uspoređivat će se s čuvenim Christopherom.