Chin Ning Chu

Chin Ning Chu
Naravno pričamo o svjetski poznatom govorniku i autoru najvećih bestselera s područja Azije, a to su “The Asian Mind Game” (Azijska igra umova), “Thick Face” (Debelo lice). Dakle, Chin Ning Chu smatra se potomkom siromašnog čovjeka koji je postao prvi car dinastije Ming.
Kad pogledamo njezino odrastanje ne možemo reći da se radilo o idealnoj situaciji. Naime, sa svega tri godine bila je prisiljena napustiti bogatstvo svoje obitelji, kada je cijela obitelj izbjegla na Tajvan. U dobi kada je imala svega 10 godina, njezin otac počeo je sa predavanjima o drevnom kineskom načinu ratovanja i to je zamislio kao priče prije spavanja. U srednjoj školi postala je novak u katoličkom samostanu dok je otac nije odvukao nazad kući.

Svoje školovanje nastavila je na fakultetu gdje se zaposlila kao student na televiziji, a nakon toga kao ekonomski stručnjak za dvije europske farmaceutske tvrtke. Budući da je svoje poduzetničke sposobnosti počela pokazivati dosta rano, njezina zarada se u to vrijeme utrostručila tako da je prepoznavši svoje sposobnosti odlučila u dobi od dvadeset i dvije godine sa svega dva kovčega napustiti dom i krenuti put Amerike u potrazi za novim životom te isto tako u borbi s novim jezikom i kulturom.

Danas je Chin Ning jedna od najistaknutijih govornika što se tiče praktične primjene čuvene knjige Umijeće ratovanja i prije svega promotor strateškog razmišljanja kao temeljnu kompetenciju među čelnicima vlada i korporacija u svijetu. Bitno je spomenuti kako je surađivala s televizijama kao što je Discovery te sa Kongresnom knjižnicom u SAD-u na distribuciji svoje najpoznatije knjige.

Chin Ning je naprodavaniji autor u cijeloj Aziji i Australiji, a njezine knjige prevedene su na dvadeset pet jezika u više od šezdeset zemalja. Među njezine čitatelje treba ubrojiti predsjednika Proctora & Gamble, premijera Malezije, AG Lafley, američkog državnog tajnika i John Major, britanskog premijera.