Liv Tyler

Liv Tyler
Liv Tyler rođena je 1. srpnja 1977. godine u New Yorku u obitelji majke Bebe Buell, pjevačice i bivše Playboyeve zečice te Miss mjeseca studenog i rock pjevača poznatog benda Aerosmitha, Stevena Tylera. Ime je dobila nakon što je njezina majka vidjela Norvešku glumicu Liv Ullman na naslovniciu časopisa.
Što se tiče korjena možemo reći kako ih Liv vuče sa više strana, tako možemo spomenuti kako ima talijanske, njemačke, poljske, ruske i engleske korjene. Kad se Liv rodila njezina majka je tvrdila kako je Todd Rundgren njezin biološki otac, međutim kada je imala svega jedanaest godina Liv je otkrila kako je Steven njezin otac nakon čega je preuzela njegovo prezime.

Liv i Steven su tijekom godina razvili poprilično blizak odnos, a to se moglo vidjeti i po njihovim brojnim zajedničkim projektima kada se Liv pojavila u spotu Aerosmitha za pjesmu "Crazy" te kada je Aerosmith izveo pjesmu za film Armageddon u kojem je Liv glumila. Što se tiče školovanja pohađala je školu u Virginiji i to prije nego što se s majkom vratila u New York.

Završila je srednju školu nakon čega se odlučila usmjeriti prema glumačkoj karijeri. Naime kada je imala svega 14 godina debitirala je u filmu "Silent Fall" gdje je glumila stariju sestru autističnog brata, a nakon toga pojavila se u filmu “Empire Records”. Te godine opisala je kao najbolji period u životu kada je stjecala dragocjeno iskustvo.

Godine 1998. počela je izlaziti s britanskim glazbenikom s kojim se i vjenčala 25. ožujka 2003. na Barbadosu. Vrlo brzo su dobili sina, nakon čega je uslijedio razvod, ali su ostali u dobrim odnosima. Od 2004. godine nalazi se na čelu zaklade za istraživanje lijeka protiv raka, a isto je tako jako dobra prijateljisa s poznatom dizjanericom Stellom McCartney, glumicom Kate Hudson te Gwyneth Paltrow.

Slične biografije