Steven Tyler

Steven Tyler
Steven Tyler rođen je kao Stephen Victor Tallarico 26. ožujka 1948. godine u New Yorku, a pored prepoznatljivog glasa ostao je najpoznatiji kao prvi vokal poznate grupe "Aerosmith". Osim pjevanja poznat je kao glazbenik koji zna svirati velik broj instrumenata kao što su usna harmonika, gitara, klavijature te udaraljke.
Već je kao mladić bio poznat po tome da je imao probleme s drogama zbog čega je bio izbačen iz škole. No unatoč tim problemima uspio je diplomirati u školi "Jose Quintano′s School for Young Professionals" nakon čega je radio kao profesionalni glazbenik. Unatoč tome što je danas najpoznatiji kao pravi žestoki izvođač na njegovu je karijeru veliki utjecaj imao sastav klasične glazbe "Vic Tallarico Orchestra" ponajviše zbog toga što mu je otac poučavao glazbu u školi.

Veliki uspjeh kao glazenika slijedi 1969. godine kada je susreo gitaristu pod imenom Joe Perry s kojim je krenuo u daljnu potragu za članovima benda. Naime vrlo brzo doveli su basistu Toma Hamiltona s kojim su konačno osnovali Aerosmith. Uskoro su dobili i drugog basistu. Godine 1972. potpisali su za diskografsku kuću Columbia records gdje su objavili svoj debitanski album.

Nakon toga slijede veliki albumi kao što su: "Get Your Wings in the Attic", "Rocks" i "Draw the line". Iz tih albuma proizlaze hitovi kao što su "Dream on", "Walk This Way" i "Sweet Emotion". Pet njihovih albuma postižu nakladu multiplatinastih, s tim da se “Toys in the Attic” i “Rocks” smatraju najboljim hard rock albumima za sva vremena.

Međutim zbog preteškog tempa i droga koje su konzumirali dovelo je do toga da su neki odlučili krenuti svojim putem. Možemo to nazvati kriznim periodom benda, no na nagovor Stevena odlučili su se vratiti kako bi 1985. godine objavili svoj povratnički album "Done with Mirrors".