Steve Jobs

Steve Jobs
Možemo slobodno reći da je bio jedan od izvršnih producenata poznatog crtića iz 1995. poznatog kao "Priča o igračkama".
U kasnim sedamdesetima, Jobs je zajedno s drugim osnivačem Apple, Steve Wozniakom, dizajnirao razvio i prodao jedan od prvih komercijalno uspješnih linija osobnih računala poznatijih kao serija Apple II. U ranim osamdesetima Jobs je bio prvi u prilici vidjeti poznato sučelje koje će dovesti do razvoja Macintosha. Ne smijemo zaboravit spomenut kako su Jobs i Wozniak napravili prvo kućno računalo u garaži punoj jabuka odkuda dolazi ime tvrtke. Godine 1986. kupio je odjel računalne grafike Lucasfilm Ltd.

Kad pričamo o Jobsu treba spomenuti kako uvijek ide prema naprijed i razmišlja o novim stvarima, što ga vjerojatno čini jednim od najbogatijih ljudi i isto tako jednim od onih osoba od koje svi očekujemo neku inovaciju.

Jobs je rođen u San Franciscu, u Kaliforniji, a posvojili su ga Paul i Clara Jobs u mjestu poznatom kao Mountain View koji su mu dali ime Steven Paul. Kanije su Paul i Clara usvojili kćer Patti. Poznato je kako su Jobovi biološki roditelji zapravo Abdulfattah Jandali, sirijski student i Joanne Simpson, američka studentica. Steven Jobs završio je osnovnu školu Cupertino te isto tako srednju školu kad je već polako počeo raditi, a 1972. završio je srednju školu i upisao se na Sveučilište Reed u Portlandu. Iako je propustio cijeli jedan semestar nastavio je studirati i raditi raznovrsne poslove. U jesen 1974., vratio se u Kaliforniju i počeo sudjelovati na sastancima Homebrew kompjutorskog kluba zajedno s Wozniakom.

Tada je počeo raditi kao tehničar na Atari u proizvodnji popularnih video igara. Kao što vidimo radi se o poprilično marljivoj osobi koja je cijeli svoj život radila i koja je odlučila napraviti nešto u životu. Preminuo je 2011. godine.