Stephen Alan Wynn

Stephen Alan Wynn
Prema posljednjem istraživanje iz 2011. Wynn je proglašen 512 najbogatijim čovjekom na svijetu s neto vrijednošću od 2,3 milijarde dolara. Svoj debi na Forbesu napravio je kad je ušao na 400. mjesto s neto vrijednosti od 650 milijuna dolara u rujnu 2003, a vrlo brzo nakon toga dospio je na popis milijardera.
U travnju 2010 Wynn je uzrokovao pomutnju kad je uzbunio vladu izjavom da sumnja u dobrobit premještanja kompanije iz Las Vegasa u Macao. Nakon nekoliko tjedana i kritika svojih suparnika, objasnio je kako je mislio na veću raspodjelu vremena provedenog u Macau, budući da profit tamo nije velik kao i onaj u Las Vegasu.

Wynn je rođen kao Stephen Winberg Alan u New Havenu, u državi Connecticut. Kada je imao svega šest mjeseci njegov otac Michael odlučio je promijeniti prezime od “Weinberg” do “Wynn” i to ponajviše zbog toga kako bi se izbjegla “anti-židovska diskriminacija”. Wynn je odrastao u Utici, državi New York, a studirao je kulturnu antropologiju i englesku književnost na Sveučilištu u Pennsylvaniji, gdje je bio član Mu Sigma Alpha bratstva.

Wynnov otac vodio je nekoliko bingo salona i nažalost umro je dosta brzo ostavivši ih u dugovima neposredno prije nego što je Wynn diplomirao englesku književnost na Pennu. Preuzeo je vođenje obiteljskog posla u Marylandu. Možemo reći da je tada posao krenuo cvjetati kad je uspio akumulirati novac za kupnju malog udjela u Frontier hotelu i kasinu u Las Vegasu, gdje se preselio zajedno sa svojom suprugom Elaine 1967. godine.

U periodu između 1968. i 1971 posjedovao je tvrtke koje su se bavile uvozom vina i drugih alkoholnih pića.U zadnje vrijeme renovirao je i proširio Golden Nugget Atlantic City, kada je proširio dvorane za kockanje i time privukao velik broj klijenata koje je oduševio potpuno novi izgled određenih kockarnica.Wynn je zaista uspješan poslovni čovjek koji je znao prepoznati priliku i isto je tako iskoristiti.