Larry Ellison

Larry Ellison
Larry Ellison rođen je 17. kolovoza 1944. godine kao Lawrence Joseph Ellison u Bronxu, New Yorku, u obitelji gdje je otac bio iskusni vojni pilot koji je puno svog vremena proveo u inozemstvu. Tako je i upoznao majku svog djeteta, a kad se Larry rodio i razbolio od upale pluća, bilo je očito da se majka ne može brinuti o njemu stoga su skrb preuzeli njezina tetka i ujak u Chicagu.
Ellison je svoje školovanje započeo u Osnovnoj školi Eugene Field, a nakon završetka krenuo je u Srednju školu Sullivan koja se nalazila skroz na južnoj obali. Što se tiče fakulteta tek se na Sveučilištu Chicago susreo s čuvenim računalnim dizajnom koji ga je zadivio, nakon čega se odlučio posvetiti tom dijelu struke. Godine 1964. seli na sjeverni dio Kalifornije.

Tijekom sedamdesetih godina prošlog stoljeća Ellison je radio za poznatu firmu Ampex, a jedan od njihovih projekata tada bio je napraviti program koji bi se bavio bazom podataka za CIA, a zvao se "Oracle". Ellison je tada bio inspiriran tekstovima Edgara F. Codda pod nazivom "Relacijski model podataka za velike zajedničke banke podataka".

Godine 1979. tvrtka je preimenovana u Relational Software Inc, a kasnije je preimenovana u Oracle. Bio je to samo početak gradnje carstva koje je danas raširilo svoj utjecaj da mu je dosta teško odrediti okvire.

Što se tiče njegovog privatnog života, ženio se čak četiri puta, a na vjenčanju s Melanie, fotograf im je bio Steve Jobs, bivši predsjenik Uprave i suosnivač tvrtke Apple. Razveli su se u rujnu 2010. godine.