Larry Page

Larry Page
Larry Page rodio se 26. ožujka 1973. godine u East Lansingu, u Michiganu u obitelji gdje je otac doktorirao kompjutorsk znanosti 1965. kada je sve još poprilično bilo u povojima te se na neki način smatra pionirom kompjutora i umjetne inteligencije. Oba roditelja bili su profesori kompjutorskih znanosti na Sveučilištu u Michiganu. Možemo primjetiti kako je Larry jednostavno nastavio putem svojih roditelja. Zbog različitih religijskih uvjerenja, Larry je odrastao bez duha religije.
Svoje školovanje započeo je u školi Okemos, a maturirao je u srednjoj školi u East Lansingu, 1991. Uskoro je stekao diplomu u računalnom inženjerstvu na Sveučilištu u Michiganu nakon čega je magistrirao iz područja računalnih znanosti na poznatom Sveučilištu Stanford. U svojim intervjuima otkrio je kako je interes za ovo područje rada pokazivao još od malena te kako je već od 12 godine znao da će jednog dana imati svoju tvrtku.

Nakon što se upisao na Stanford bio je u potrazi za disertacijama vezanim uz matematička svojstva World Wide Weba u čemu ga je podupirao njegov supervisor Terry Winograd. Larry se tada pokušavao usredotočiti na problem pronalaženja web stranice obzirom na broj i prirodu takve veze, a uskoro mu se pridružio Sergej Brin, kolega sa Stanforda.

Brin i Page sastali su se u ožujku 1995. tijekom orijentacija vezanih uz nova računala u vrijeme proljeća, kada je Brin u samom programu bio već dvije godine, a kao zadatak je imao upoznati studente sa sveučilištem. Uskoro su Sergej i Larry postali jako dobri prijatelji.

Za pretvaranje backlink podataka prikupljenih preko BackRub weba, razvili su PageRank algoritam te došli do saznanja da bi se moglo iskoristiti za izgradnju tražilice daleko superiornije od postojeće.

O uspjesima možemo pričati jako puno, a činjenica ostaje da se radi o osobi koja je postigla zaista puno i možemo reći uveo novine u svijetu računala koji su značili svojevrsnu revoluciju.