Larry King

Larry King
Koliko je popularan svejdoči i činjenica što se velik broj poznatih i slavnih uvijek borilo kako bi gostovali u njegovoj emisiji, jer ipak je svojim nastupima i brojnim intervjuima koje je dosada odradio postavio određene kriterije. Nije ni čudo što ga se smatra jednom od ikona popularne kulture u SAD-u.
Larry King rođen je kao Lawrence King 19. studenog 1933. godine u Brooklynu u obitelji gdje je otac bio vlasnik restorana, a mama je radila u tvornici tekstila. Odrastao je u pravoj židovskoj kući, no kada je sazrio deklarirao se kao agnostik. Kako je rano izgubio svog oca nije imao taj potreban oslonac i unatoč svojoj majci nekako se cijelo vrijeme tražio i razmišljao što zapravo želi raditi.

Možemo slobodno reći kako je izgubio interes za školu, a nakon što je krenuo u srednju školu, počeo je raditi kako bi pomogao majci da izdrže težak život. Tada je već bio siguran kako će njegov život biti u radiju i tražio je sve moguće načine da se uključi u taj život.

Svoju veliku priliku vidio je u susretu sa poznatim spikerom sa CBS televizije Larry Zeigerom koji je Kinga uputio u Floridu gdje se održavao natječaj za zapošljavanje neiskusnih emitera. Svoju veliku priliku dobio je na Miami radiju na postaji WAHR. U početku se njegov posao odnosio na pomoćne , no kad ih je napustio jedan od dugogodišnjih spikera, Larry je dobio svoju šansu da nešto napravi. Počeo je ostvarivati svoj dugogodišnji san kao voditelj.

U prosincu 1971. godine bio je optužen od nekadašnjeg poslovnog partnera za krađu, što ga je koštalo živaca i naravno reputacije, jer iako je bio oslobođen svoh optužbi svejedno je doživio javnu sramotu.

Tijekom sljedećih godina usredotočio se na to da vrati svoju karijeru i svoj "Larry King Show" nudio je raznim postajama. Međutim od svih njih reagirao je medijski mogul Ted Turner koji ga je zaposlio u svojoj tv kući Cable News Network 1985. godine. Danas je ta kuća poznatija kako CNN, a znamo da je Larry King nakon nekog vremena zaista postao kralj ove najpoznatije svjetske kuće.

Pored karijere voditelja poznato je kako je posudio svoj glas u animiranim filmovima kao što su "Shrek 2", "Shrek Treći", "Pčela" te je isto tako napisao velik broj knjiga o bolestima srca nakon što je pretrpio srčani udar.