Kathy Ireland

Kathy Ireland
Rođena je 20. ožujka 1963. godine u Glendaleu u Kaliforniji u obitelji oca koji je radio kao organizator sindikata i majke koja je radila u dobrotvornoj ustanovi. Već sa 17 godina otkrio ju je zastupnik za tvrtku Elite Model Management , nakon čega je uskoro maturirala, a od 1981. godine dobila stalno zaposlenje kao model.
Vrlo brzo je uslijedilo njezino pojavljivanje u godišnjem izdanju Sports Swimsuit Illustrated Issue za 13 godina izdavanja sa njezinim konačnim izgledom iz 1996. godine. Pored svog dugogodišnjeg mandata pojavljivanja na naslovnicama, Kathy je bila na naslovnici 25 godišnjice izdanja ovog poznatog časopisa.

Na naslovnici se našla 1992. i 1994., a u svom trećem nastupu, našla se u društvu Rachel Hunter i Elle Macpherson. Treba istaknuti kako su Kathy i Rachel tada bile trudne.

Pored manekenske karijere treba spomenuti kako se pojavila i u nekoliko televizijskih i filmskih uloga, a njezina prva uloga zabilježena je u filmu iz 1988. godine, “Alien iz LA”. Pojavljivala se u Melrose Placeu, Larry Sanders Show, također se pojavila u devetoj sezoni plesa sa zvijezdama, no nažalost ona i njezin partner eliminirani su već u drugom tjednu natjecanja.

Godina 1993. bila je ključna za njen posao kad je krenula s radom kompanija koja nosi njezino ime, a do 2004., njezina kompanija uključivala je 16 proizvođača, uključujući i one koji su se odnosili na standardni namještaj. Sklopila je dugoročni ekskluzivni ugovor s K-Mart. Smatra se kako njezin godišnji prihod iznosi oko 10 milijuna dolara.

Kathy Ireland postala je kršćaninom u dobi od 18 godina kad je počela čitati Bibliju iz čiste znatiželje.

Uskoro je uslijedio govor na četvrtom zasjedanju mladih u sjedištu Ujedinjenih naroda 13. kolovoza 2007., a cilj je bio potaknuti aktivnosti među mladima kako bi smanjili broj siromašnih. Također se pojavila u poznatoj emisiji Larry Kinga gdje je pričala o debljanju i o tome što bi žene trebale mijenjati u svom životu.