Anita Roddick

Anita Roddick
Anita se koncentrirala na kozmetiku, odnosno proizvode za ljepotu, a rodila se u Littlehamptonu 1942. godine u obitelji talijanskih imigranata. Poznata je kao osoba koja je već u ranijoj dobi svog života pokazivala veliku jedinstvenost i pobunu, koja je na kraju rezultirala izobrazom za učiteljicu, prije nego što je krenula u osvajanje svijeta.
Godine 1970. ulazi u bračne vode sa Gordonom Roddickom kada su zajedno otvorili hotel i restoran te dobili dvije prekrasne djevojčice kao krunu svojoj životnoj zajednici.
Nakon rođenja svojih kćeri posvetila se poslu i krenula raditi za Ujedinjene narode, gdje je počela puno putovati i upoznavati ljude iz različitih kultura čime je obogatila svoje životno iskustvo i kada se javila ideja za otvaranjem firme poznatije kao Body Shop.

Ideja je došla 1976. godine ponajviše iz razloga što je htjela stvoriti normalne životne uvjete za sebe i svoju obitelj, a ponajviše za djevojčice. Možemo reći kako je svojim putovanjima obogatila iskustvo za veliki razvoj svoje firme, jer je uspjela iskombinirati više kultura i tradicija u nešto jedinstveno i posebno.
Nažalost jedan dio njenog života ostao je umrljan nezgodom u bolnici dok je rađala prvu kćer i ostala zarađena transfuzijom krvi tako što je dobila hepatitis C. Možemo reći kako ju to nije spriječilo da ostane na vrhu i bodri sve one koji su se našli u nezgodnoj životnoj situaciji.

Popularnost Body Shopa najviše je ležala u tome što su se preparati temeljili na prirodnim sastojcima, jer kao što smo spomenuli na početku, Anita je bila poznata kao veliki borac za prava životinja i ljudi. Svoj život obilježila je velikim stvarima koje se i danas pamte, a najpoznatija je njezina izjava kojoj je izjavila nakon što je saznala da boluje od hepatitisa C, kako će i dalje živjeti punim plućima sad još i više nakon što je postala svjesnija svoje smrtnosti.

Slične biografije