Andy Roddick

Andy Roddick
Jedan od najprepoznatljivijih znakova Andya Roddicka bio je jegov ubojiti servis s kojim je držao rekord dok nije došao naš igrač Ivo Karlović koji je postavio nove rekorde u brzini tenisa.
Svoju je karijeru do sada obilježio velikim brojem igri, gdje možemo ubrojiti prvi profesionalni turnir u Atlanti osvojen 2001. godine. Smatra se da mu je najveći uspjeh osvajanje US Opena 2003. godine i tri nezaboravna finala Wimbledona 2004., 2005. i 2009. godine kada je izgubio od tada nezaustavljivog Rogera Federera.

Osim po ubojitom servisu i tvrdoglavom načinu igre, Roddick je postao poznat i kao jedan od rijetkih tenisača koji se devet puta uzastopce na kraju godine nalazio u top 10 tenisača svijeta, što znači da je uspijevao zadržati određenu konstantu, isti tip igre kojim se održavao u vrhu.

Andy Roddick rođen je u Omahi, Nebraski u obitelji Jerry i Blanche Roddicka, gdje je otac bio poznat kao poduzetnik, a majka učiteljica koja se sad usmjerila na zakladu koju je osnovao njezin sin. Roddick je do 11. godine živio u Austinu, Texasu, nakon čega se preselio u Bocu Raton na Floridu.

U tom periodu boravka na Floridi započeo je svoj put prema profesionalnoj teniskoj tereni kada je nekoliko puta igrao i trenirao sa sestrama Wiliams i kada je uspješno maturirao kao generacija 2000. godine. Uskoro nakon toga upoznaje svoju buduću ženu koja mu je pomogla u ranijim trenucima njegove karijere.

Kao i svaki veliki igrač kroz svoju karijeru prošao je velik broj trenutaka među kojima se ubrajaju i brojne ozljede te promjena trenera zbog čega je doživio uspone i padove u svojoj igri, ali zato je upornost ono na čemu treba inzistirati kako bi se opstalo u teškom svijetu gdje opstaju samo najbolji.

U svoju bogatu karijeru treba ubrojiti i osvajanje Davis Cupa 2007. godine, a ne možemo završiti a da ne spomenemo kako je brzina najbržeg servisa iznosila 249,5 km/h, što je bio svojevrsni rekord do kao što smo rekli, dolaska Ive Karlovića.

Slične biografije