Keith Richards

Keith Richards
Mnogi su se složili kako je ulogu odradio jako dobro te da pored sviranja gitare očito ima i druge talente.
Ako niste znali Keith je autor najpoznatijih hitova kao što su "I Can′t Get No Satisfaction" te "Jumpin Jack Flash". Poznato je da je objavio tri samostalna albuma te je isto tako uspješno sudjelovao u velikom broju glazbenih projekata sa poznatim osobama kao što su Tom Waits, The Edge, Arethom Franklin i mnogi drugi.

Pored glazbe veliki dio njegovog života dosada su činili mnogi poroci kao što su alkohol, droga i cigarete i to zaista u velikim količinama, a pored toga i velik broj žena što je normalno za jednu tako veliku zvijezdu.

Naime poznato je kako je njegova prva ozbiljna djevojka bila Lindha Keith, a nakon nje Anita Pallneberg koja mu je ujedno bila i prva žena. Taj je brak trajao skoro deset godina nakon čega je upoznao Patti Hansen s kojom je u sretnom braku od početka osamdesetih.

Keith Richards rođen je 18. prosinca 1943. godine kao dijete Bert Richardsa i Doris Dupree Richards. Naime otac mu je radio u tvornici do nesretnog događaja kada je bio ozlijeđen tijekom invazije u Normandiji. Njegovi djed i baka bili su socijalisti i građanske vođe čija obitelj potječe iz Walesa. Naime djed po majci bio je taj koji ga je usmjerio na glazbeni put, odnosno da se zainteresira za gitaru.

Prvu gitaru mu je kupila mama nakon čega je dane počeo provoditi svirajući kao Billie Holiday, Louis Armstrong, Duke Ellington i mnogi drugi. Pored svog hobija pohađao je osnovnu školu s Mick Jaggerom koji mu je čak neko vrijeme bio i susjed dok se obitelj nije preselila. Od 1955. do 1959. pohađa tehničku školu. Međutim zbog svoje velike ljubavi prema gitari odlučio je više vremena posvetiti tome zbog čega je bio izbačen iz škole.

Sredinom šezdesetih prošlog stoljeća uputio se na Sidcup Akademiju umjetnosti koju je ubrzo napustio kako bi se zajedno s Jaggerom posvetio glazbi i stvaranju benda koji će postati jedan od najpopularnijih bendova prošlog stoljeća, ali isto tako i 21. stoljeća.