Dennis Rodman

Dennis Rodman
Dennis Keith Rodman rodio se 13. svibnja 1961. godine u Trentonu, u saveznoj državi New Jersey. Možemo reći kako mu djetinjstvo nije bilo idealno kada ga je otac napustio kada je imao svega tri godine. Odrastao je u Oak Cliffu, poznato kao najgora četvrt Dallasa gdje je završio srednju školu South Oak Cliff High.
Nakon završetka neko vrijeme radio je na aerodromu, jer ga u to vrijeme nitko nije smatrao košarkaškim talentom, međutim nakon što je iznenada dosegnuo visinu od 2,03 m, odlučio je okušati svoju šansu na koledžu North Central Texas, igrajući košarku. Na samom početku ostvario je dobar omjer, ali je uskoro izbačen iz momčadi zbog loših ocjena zbog čega se prebacio na drugi fakultet gdje je bio odabran u NAIA All American momčad odakle je predvodio NAIA ligu u skokovima dvije sezone. Nakon nekog vremena Pistonsi su pokazali zanimanje za ovog sve samo ne običnog igrača.

U Detroit Pistonse izabran je kao 27. izbor NBA drafta 1986. godine, gdje se jako dobro uklopio i gdje je postizao 6.5 poena i 4.7 skokova za 15 minuta. Možemo reći kako je imao dobre sezone igrajući za svoj prvi veliki klub u NBA.

U sezoni 1993./94 Rodman je prešao u San Antonio Spurse, gdje je igrao na poziciji krilnog centra te je tri puta bio proglašen najboljim skakačem lige, uključujući svoj prosjek od 4.7 poena i 17.3 skokova po utakmici. Možemo reći kako je u Spursima počeo sa intezivnim bojama kose kao što su crvena, žuta, ljubičasta i plava.

Nakon Spursa prelazi u Chicago Bullse gdje je uspio sakupiti 11 puta 20 skokova i ostvariti prvi triple double učinak protiv Minnesote Timberwolvesa. Postigao je 10 poena, 21 skok i 10 asistencija. Možemo reći kako je igranje u Chicagu bio vrhunac njegove karijere odakle je prešao u LA Lakerse, a završetak karijere ostvaruje u Dallas Mavericksima.