Mick Jagger

Mick Jagger
Dakle radi se o jednom svestranom umjetniku koji je početkom šezedestih godina počeo glumiti u filmovima, a 1985. izdao je svoj prvi solo album.
Jaggerova karijera trajala je više od pedeset godina, a Allmusic opisao ga je kao jednog od najpopularnijih frontmena u povijesti rock & roll benda. Njegov osebujan glas i naravno stas u kombinaciji s poznatim načinom sviranja na gitari od strane Keith Ricardsa, značili su zaštitni znak Rolling Stonesa tijekom cijele karijere benda.

Sir Michael Philip "Mick" Jagger rođen je 26. srpnja 1943. godine Livingstonu u obitelji srednje klase gdje su njegov otac i djed radili kao nastavnici. Njegova majka bila je rodom iz Australije te ujedno član Konzervativne stranke. Jagger je najstariji od sveukupno trojice braće. Kroz velik broj intervjua Jagger je izjavio kako je oduvijek znao da će završiti u glazbi budući da ga je sve vuklo u tom smjeru.

Jagger je Richardsa upoznao još dok su išli u školu. Na temelju zajedničke odluke odlučili se napustiti školu 1956. godine kada su odlučili osnovati blues band kojim bi pokrenuli vlastiti ritam. U to je vrijeme Jagger nastavio pohađati poslovne tečajeve na poznatoj Poslovnoj školi za ekonomiju u Londonu, gdje je ozbiljno razmišljao da pored glazbene karijere razvije i karijeru novinara ili političara.

Na samim počecima karijere članovi benda svirali su bez novca u podrumu nasuprot kluba na Broadwayu. U to je vrijeme bend imao jako malo opreme. Mogli bi reći kako su imali težak početak, međutim nakon turneje po Velikoj Britaniji koju bi mogli nazvati početničkom, krenuli su polako prema vrhu prema mjestu na kojem se nalaze još danas. U jesen 1963. Jagger je napustio Poslovnu školu ponajviše zbog obečavajuće glazbene karijere koja je trebala usljediti.

Kao i svaki rocker tako je i Jagger veći dio svoje karijere vrijeme provodio zabavljajući se sa raznim ljepoticama od kojih zasigurno treba izdvojiti Jerry Hall te mnoge druge iz čijih se veza rodilo nekoliko djece koji se zaista mogu ponositi svojim popularnim ocem. Vjerujemo kako Jagger još nije ni blizu mirovine te kako i dalje planira pisati brojne pjesme.

Slične biografije