Jerry Seinfeld

Jerry Seinfeld
Godine 1989. pod prvotnim nazivom "The Seinfeld Chronicle" započinje emitiranje sitcoma, nastalog u suradnji Jerryja Seinfelda i Larryja Davida. Osim Seinfelda u stalnoj postavi pojavljivali su se Michael Richards, Jason Alexander te Julia Louis-Dreyfus. Možemo primjetiti kako se serija na samom početku borila da ostane na televiziji, dakle nastupila je borba za opstanak.
Nakon neizvjesnog početka, serija je počela prikupljati sve više obožavatelja, pa je tako u četvrtoj sezoni ostvarila sve svoje snove kada je postala najuspješniji i najpopularniji sitcom na američkoj televiziji. Ne moramo posebno napominjati koliko je to značilo za samog glumca Jerryja Seinfelda, od kojeg je sve na neki način i krenulo.

Jerry Seinfeld rođen je 29. travnja 1954. godine u Brooklynu, New Yorku u obitelji oca mađarskog židova te majke židovke porijeklom iz Sirije. Seinfeld je odrastao u mjestu Massapequa, a u rujnu 1959. godine mama ga je upisala u Osnovnu školu Birch Lane, a nakon toga u i srednju školu. Dok je imao 16 godina kratko vrijeme proveo je volontirajući u Izraelu.

Nakon diplome na Queens Collegeu, 1976. godine, počinje nastupati po raznim klubovima i na televiziji, a 1981. doživljava uspješan nastup kod Johnnyja Carsona, na The Tonight Showu, nakon čega se sve češće počeo pokazivati u sličnim emisijama koje su mu na neki način pomogle da se dokaže u svijetu zabave i glamura.

Nakon što je NBC završio sa prikazivanjem Seinfelda, Jerry je odlučio ostati u tim vodama tako da je nastavio nastupati kao stand-up komičar. Napisao je nekoliko knjiga kao što je "Seinlanguage" te "Halloween".