Joe Frazier

Joe Frazier
Najveći trenutak u njegovoj karijeri bila je pobjeda nad Muhammadom Ali-jem 1971. godine na bodove u borbi koja se dugo priželjkivala. Samo dvije godine kasnije, izgubio je titulu budući da ga je nokautirao George Foreman. U borbama koje su usljedile pobijedio je Joe Bugnera te ponovno Quarryja i Ellisa.
Njegov zadnji izazov za titulu bio je 1975. godine, ali je doživio poraz od Alija. Povukao se 1976. godine nakon što je doživio drugi poraz od Foremana. U ring se nakratko vratio 1981. godine samo na jednu borbu prije nego što se u potpunosti povukao. Frazier se smatra jednim od deset najboljih u teškoj kategoriji što su ikada boksali.

Joe Wiliam Frazier rodio se 12. siječnja 1944. godine kao dvanaesto dijete roditelja Rubina i Dolly Frazier u Južnoj Karolini. Frazier je uvijek tvrdio da je bio najbliži svom ocu. Roditelji su se bavili poslom na farmi, što se smatralo glavnim izvorom prihoda za cijelu obitelj. U ranim pedesetima obitelj je nekako uspjela nabaviti televizor, kada se velik dio susjeda skupljao kako bi gledali boks. To je bio trenutak kada se Frazier zagrijao za ovaj tip sporta.

Dok nije postao punoljetan živio je sa svojim roditeljima, no onda se zaputio prema New Yorku u potrazi za boljim poslom. Neko je vrijeme radio u Coca-Coli dok se nije uspio izboriti za boks meč kao tadašnji amater koji se tek probijao na borilačku scenu kada je morao dokazati da vrijedi kao boksač. Nakon što je definitivno završio sa boksačkom karijerom neko se vrijeme pojavljivao u poznatim serijama te čak i filmovima, gdje posebno treba izdvojiti gostovanje u filmu Rocky.

Umro je 7. siječnja 2011. godine.