Malcolm Forbes

Malcolm Forbes
Malcolm Forbes rodio se 19. kolovoza 1919. godine u Brooklynu u obitelji B.C. Forbesa i Adelaide Stevenson. Svoje školovanje zaključio je diplomom na poznatom Sveučilištu Lawrence te nakon toga i na samom Princetonu. Možemo reći kako je rastao u obitelji koja je na neki način podupirala njegovu buduću profesiju, a kako i nebi kada je nasljedio posao svog oca.
Časopis Forbes tada je imao svoje sjedište u New Yorku, a obuhvaćao je područja u politici, uključujući tadašnje izbore za senat te kandidaturu za guvernera New Jerseya. Nakon smrti oca i brata Brucea Charlesa, Malcolm je stekao potpunu kontrolu nad tvrtkom. Treba napomenuti kako je časopis pod njegovim vodstvom stalno rastao, a jedan od posljednjih projekata koje je vodio bio je časopis "Egg" koji se bavio noćnim životom New Yorka.

Poznato je da je Malcolm vodio prije svega raskošan stil života gdje je uspio steći sve veće nekretnine i poketnine kao što su Boeing 727, Highlander jahte, velika zbirka umjetnina, značajna zbirka Harley-Davidson motora. Dakle vodio je pravi život milijardera, bogataša kojem nije bilo bitno koliko će potrošiti, jer je imao dovoljno.

Umro je 1990. godine od srčanog udara u svom domu u Far Hillsu, a ubrzo nakon njegove smrti objavljena je priča od strane časopisa OutWeeka poznatija kao "Tajni homoseksualni život Malcolma Forbesa". Da li je to stvarno istina, nije nikada bilo službeno potvrđeno. Danas ovo veliko carstvo vodi njegov sin koji je naslijedio kompaniju kao i njegov otac. Možemo reći da se radi o pravom obiteljskom naslijeđu.