Elvis Presley

Elvis Presley
Elvis je bio i ostat će kralj Rock and Rolla kao osoba koje je zauvijek zauzela tron legendi, onih koji će uvijek biti prisutni barem što se tiče glazbene scene.
Osim po svojoj glazbi Elvis će ostat zapamčen i po svojoj karizmi, karakteru koji je odavao da se radi o jako dobroj osobi koja je samo htjela živjeti svoj san i biti okružena sebi dragim ljudima. Nažalost kroz svoju karijeru, Elvis se suretao sa svakakvim ljudima koji su gledali samo kako bi ga iskoristili, dok je on u svojoj dobroti vidio samo ono pozitivno nadajuči se kako ima toliko željenu podršku. Svi ti ljudi koji su mu glumili odanost su ga na neki način požurili prema preranom odlasku sa ovog svijeta, jer smatramo kako je imao još puno toga za dati svojim vjernim obožavateljima.

Zanimljivo koliko je bio popularan tijekom života kad je izazivao histeriju gdje god bi se pojavio, toliko je ostao popularan ako ne i više nakon svoje smrti kad je neko vrijeme bio (koliko god morbidno zvučalo) najbogatija mrtva slavna osoba na svijetu. Tako je zabilježio Forbes 2007. godine kada se procjenjuje da je Elvis zaradio čak 49 milijuna dolara. Nevjerojatna je i zanimljiva ta opsjednutost ljudima nakom njihove smrti, no Elvis je svojom karizmatičnom pojavom svakako zaslužio da se o njemu priča još dugo nakon što je otišao.

Elvis Presley rodio se 8. siječnja 1935. godine u Memphisu. Sa glazbom se počeo baviti već u 13 godini kad je nastupao na crkvenim svečanostima.
Pravi uzlet na glazbenoj sceni počinje 50-ih godina hitovima kao što su “That s All Right Mama" i "Heartbreak Hotel" kada zapravo počinje i njegovo najuspješnije razdoblje u karijeri koje je trajalo sve do 1975. godine objavljivanjem 52 ploče.

Osim glazbene karijere Elvis bilježi velike uspjehe i na filmu, većinom su to bili muzički filmovi srednje vrijednosti, ali sa pjesmama koje su redovite postajale hit.
Elvis je svakako imao tu karizmu kojom je osvajao svakoga.
Nastupio je u 33 uspješna filma, ušao u povijest sa svojim televizijskim nastupima i stekao velika priznanja svojim live koncertima u Las Vegasu. Osvojio je 14 nominacija za nagradu Grammy, od čega je triput i osvojio te Grammya za životno djelo.

Zdravstveni problemi su krenuli pred kraj njegovog života kad mu je dijagnosticiran dijabetes, a ne možemo reći kako mu je droga koju je konzumirao pritom pomogla, dapače samo još više požurila njegov kraj, kad je svijet saznao užasnu istinu 16. kolovoza 1977 i kad je konačno „Elvis has left the building“.

Njegov talent, karizma i poniznost koju je uvijek pokazivao donijeli su mu tu veliku popularnost koja do danas nije splasnula.

Slične biografije